PROMIJENITE DOŽIVLJAJ KAVE: / Omiljeni napitak sa svježim začinima

Image
Foto: Flickr

Ukoliko ste već imali prilike popiti začinjenu kavu, onda znate o čemu je riječ, a ukoliko niste, utoliko propuštate jedno od najboljih kulinarskih iskustava u životu!

28.11.2015.
9:45
Flickr
Play logo

Čaju ili kavi mogu se dodati deseci različitih začina, no krenimo s osnovnim. Svi znamo što su klinčići. Dodajemo ih kuhanom vinu, ali dodati ih kavi ili čaju, to je već drugi par rukava. Tu su jop i đumbir, indijski začin kardamom, ali i šafran. Krenimo redom.

1. Cimet

shimmer fallback
shimmer fallback

Sladak je, umiruje i miriši fantastično! Cimet možemo dodati i kavi i čaju. Kada kuhamo čaj, treba dodati cijelu stapku cimeta u vodu. Kada je u pitanju kava, samljeveni cimet dodaje se u samljevenu kavu i onda se sve to zajedno skuha. Cimet pozitivno djeluje na raspoloženje, jer relaksira, ali je i vrlo zdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Kardamom

shimmer fallback
shimmer fallback

Kardamom je indijski začin koji potiče rad metabolizma. U Indiji ga stavljaju u čaj ili vruću čokoladu, a kavi se dodaje kako bi ju malo razblažio. Kardamom se proširio po cijelom svijetu pa ga u pojedinim europskim zemljama dodaju mesu, dok ga, primjerice, u Švedskoj stavljaju u puding od jabuka. Dolazi iz obitelji đumbira, pa ako vam nije pri ruci, eto mu zamjene!

Kava s kardamom priprema se na slijedeći način: Prokuhajte kardamom pola sata u vodi, s tim da pazite da ona ne zavrije. Tu vodu potom iskoristite za kuhanje kave. Međutim, zbog svojeg jakog okusa, najbolje bi bilo kardamom pomiješati s drugim začinima.

Uzmite malo crnog papra, klinčića, đumbira i cimeta, pa sve sameljite, zajedno s kardamom. Potom dodajte tu mješavinu vašoj mljevenoj kavi i skuhajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Šafran

shimmer fallback
shimmer fallback

Šafran je odličan dodatak zelenom čaju. Sve što je potrebno jesu 4 vlasi šafrana, koje trebate 10 minuta namakati u toploj vodi. To ocijedite, dodate zeleni čaj i dobit ćete napitak prelijepe žuto-zelene boje, ugodnog mirisa i okusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Kavu sa šafranom doista je jednostavno napraviti. Sameljite zrnca kave sa nekoliko komadića šafrana i to je sve što trebate za kavu kakvu nikada prije niste imali prilike kušati!

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo