Priprema: U dubokoj tavi koja je dovoljno velika da u nju stane cijelo pile zagrijte ulje te u nju posložite pileće batake, pa ju položite na štednjak i kuhajte na srednje jakoj vatri sedam do deset minuta dok bataci ne poprime smeđu boju podjednako sa svake strane. Izdvojite batake i stavite ih sa strane.
Dodajte paprike i čili papričicu u tavu (u kojoj bi sada trebalo biti dovoljno masti) i kuhajte desetak minuta dok paprike ne omekšaju i postanu smeđe na rubovima. Izlijte višak masnoće, ulijte crveno vino i miješajte oko dvije minute dok vino ne prokuha. Dodajte umak od rajčice i ponovno miješajte. Dodajte i malo vode (do 150ml) kako biste dobili gusti, ali dovoljno tekući umak.
Batake umočite u dobiveni umak i u sve dodajte još i masline. Tavu poklopite i pustite da se kuha još 15 do 20 minuta kako bi piletina postala hrskava. Žlicom uklonite mast koja se podigla na površinu, sve pospite nasjeckanim perinom i poslužite s rižom, pireom ili palentom.
Napomena: Ovo jelo sadrži 485 kalorija, 32 grama proteina, 17 grama karbohidrata, 31 gram masnoće, osam grama zasićenih masnoća, pet grama vlakana, 15 grama šećera te 0.76 grama soli, a dostatno je za četiri osobe.