Pikantna piletina s rižom u umaku od paprika

30.9.2011.
15:05
VOYO logo

Priprema: U dubokoj tavi koja je dovoljno velika da u nju stane cijelo pile zagrijte ulje te u nju posložite pileće batake, pa ju položite na štednjak i kuhajte na srednje jakoj vatri sedam do deset minuta dok bataci ne poprime smeđu boju podjednako sa svake strane. Izdvojite batake i stavite ih sa strane.

Dodajte paprike i čili papričicu u tavu (u kojoj bi sada trebalo biti dovoljno masti) i kuhajte desetak minuta dok paprike ne omekšaju i postanu smeđe na rubovima. Izlijte višak masnoće, ulijte crveno vino i miješajte oko dvije minute dok vino ne prokuha. Dodajte umak od rajčice i ponovno miješajte. Dodajte i malo vode (do 150ml) kako biste dobili gusti, ali dovoljno tekući umak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Batake umočite u dobiveni umak i u sve dodajte još i masline. Tavu poklopite i pustite da se kuha još 15 do 20 minuta kako bi piletina postala hrskava. Žlicom uklonite mast koja se podigla na površinu, sve pospite nasjeckanim perinom i poslužite s rižom, pireom ili palentom.

Napomena: Ovo jelo sadrži 485 kalorija, 32 grama proteina, 17 grama karbohidrata, 31 gram masnoće, osam grama zasićenih masnoća, pet grama vlakana, 15 grama šećera te 0.76 grama soli, a dostatno je za četiri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo