Sastojci:
1,2 kg jelenjeg buta bez kosti 3 mrkve 100 g korijena celera 50 g meda od bagrema 30 g maslaca 100 g džema od brusnica 1 korijen peršina 1 glavica luka 10-ak zrna crnog papra 2 zvjezdasta anisa 2 klinčića 10-ak zrna klekovih boba 1 lovorov list 1 korica cimeta 1 grančica ružmarina 500 ml bijelog vinskog octa 1 l crnog vina 200 ml narančinog soka ulje
Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-11-28.asx
Korijen peršina i dvije mrkve očistimo i narežemo na kolutiće, a očišćeni luk na trakice. U zdjelu s jelenjim butom dodamo narezano povrće, klekove bobe, papar u zrnu, lovorov list, klinčiće, zvjezdasti anis, koricu cimeta, grančicu ružmarina, ulijemo narančin sok, bijeli vinski ocat, crno vino i stavimo u hladnjak da se meso marinira 24 sata.
Marinirano meso izvadimo iz posude, povrće i začine odvojimo, sok od marinade prelijemo u vrč, korijen celera narežemo na kockice, a preostalu mrkvu na kolutiće.
U tavu, na malo ugrijanog ulja, dodamo dvije, tri kockice maslaca, narezano povrće, marinirano meso, i sve zajedno pržimo miješajući i okrećući meso. Nakon 15-ak minuta prženja meso premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo ga prženim povrćem i masnoćom od prženja, dodamo med, prelijemo sokom marinade i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C.
Nakon 90 minuta jelo poklopimo i nastavimo ga kuhati u pećnici, još 60 minuta.
Gotovo meso narežemo na odreske, a umak prelijemo u visoku tavu i izradimo štapnim mikserom. Zatim u još topli umak dodamo preostali maslac i umiješamo ga.
Kada se maslac potpuno rastopi, dodamo džem od brusnica i promiješamo. Na tanjure stavimo odreske divljači, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo s okruglicama od kruha, predlaže Chrochef.