Knedle sa šljivama su stara poslastica koju mnogi obožavaju. Posljednjih godina su postale baš popularne pa postoji puno recepata za knedle s različitim punjenjem.
Ovo je starinski recept za posne knedle koje će se svima svidjeti, a lako ih je napraviti. Možete ih ostaviti prazne, puniti ih voćem ili namazom od lješnjaka. Odlična su poslastica ako postite na Veliku srijedu.
Recept za knedle sa šljivama
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 500 g brašna
- krušne mrvice
- smrznute šljive (ili voće po izboru)

Postupak:
Krumpir dobro operite pa ga skuhajte s korom jer će biti ukusniji. Procijedite i ostavite da se ohladi pa ogulite koru. Posolite i dodajte brašno. Zatim dobro spojite sastojke da dobijete glatko tijesto.
Uzmite malo tijesta pa stavite pola šljive ili marelice, a može i neko drugo voće po želji. Ako ga nemate, slobodno ih možete ostaviti prazne. Napravite lopticu od tijesta pa stavljajte u lonac s prokuhanom vodom.
Kada izađu na površinu, knedle su se skuhale. Uvaljajte ih u krušne mrvice.

POGLEDAJTE VIDEO: Ne propustite probati nepalske knedle, libanonski falafel i brojne druge delicije iz cijelog svijeta na jednom mjestu