Svaki pravi gurman zna da nema ukusnih pilećih šnicla bez krušnih mrvica. No, nije to tajni sastojak zbog kojega svi obožavaju taj odrezak. Australski kuhar slavnih Colin Fassnidge otkrio je u čemu je stvar te što je potrebno da vam pileći šnicli ispadnu savršeno svaki put.
Gostujući u The Morning Showu, proslavljeni chef objasnio je kako njegov jedinstven recept za šnicle obožavaju svi ukućani, ali i gosti u restoranima. "Trudim se napraviti šnicle nešto zdravijima. Moji klinci se dave u tome", izjavio je Fassnidge.
Upute za pripremu
Dakle, u zdjelici pomiješajte krušne mrvice, polovinu začinskog bilja, zob i sjemenke gorušice. U zdjeli umutite zajedno jaja, neobrano mlijeko, češnjak i ostatak bilja. U drugoj posudi kombinirajte brašno, zob i sjemenke gorušice.
Autor kuharice objasnio je kako zob piletini daje ekstra hrskavost. Prije početka kuhanja, on šnicle marinira u mješavini s jajima, a zatim uvalja u mješavinu s krušnim mrvicama. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i ne stavljajte puno ulja, tek toliko da dođe do polovice visine mesa. Pržite dok ne postigne zlatnu boju. Servirajte s limunom te salatom od kupusa i jabuke.