BAKE ZNAJU! /

Starinski trik za čišćenje zagorjelog mlijeka bez struganja odličan je, a evo zašto

Image
Foto: Shutterstock

Ove su metode, koje koriste iskusne domaćice i profesionalci, iznimno učinkovite, a ne zahtijevaju struganje

11.9.2024.
10:28
Shutterstock
VOYO logo

Čišćenje zagorjelog mlijeka s posuđa može biti izazovno. No, ne očajavajte, postoje metode koje omogućuju uklanjanje bez struganja!

Ove metode, koje koriste iskusne domaćice i profesionalci, su jednostavne i učinkovite, a ne zahtijevaju agresivno struganje koje može oštetiti posuđe. Važno je djelovati brzo kako bi čišćenje bilo lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir

Čišćenje zagorjelog mlijeka s posuđa uz pomoć krumpira je stari trik koji može biti vrlo učinkovit.

Ogulite jedan krumpir i narežite ga na tanke kriške ili naribajte pa to stavite u posudu sa zagorjelim mlijekom. Dodajte dovoljno vode da prekrije dno posude i krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LAKO I BRZO /

Ne treba vam usisavač: Uz ovu metodu imat ćete čist i blistav pod u trenu

Image
LAKO I BRZO /

Ne treba vam usisavač: Uz ovu metodu imat ćete čist i blistav pod u trenu

Stavite posudu na štednjak i pustite da voda s krumpirom zakuha te kuhajte na laganoj vatri oko 10 do 15 minuta. Ugasite štednjak i pustite da se voda malo ohladi. Ispraznite posudu, a zatim je očistite mekom spužvom. Zagorjeli ostaci mlijeka trebali bi lako otpasti.

Voda i soda bikarbona

Napunite zagorjelo posuđe toplom vodom. Dodajte dvije do tri žlice sode bikarbone u vodu. Ostavite da se natapa nekoliko sati ili preko noći.

Nakon natapanja, koristite mekšu stranu spužve kako biste nježno obrisali posudu. Zagorjelo mlijeko trebalo bi se lako otkloniti.

Image
Foto: Shutterstock

Vrela voda i deterdžent

Napunite posudu s dovoljno vode da pokrije zagorjelo područje. Dodajte malo deterdženta za suđe. Zagrijavajte vodu na laganoj vatri dok ne počne ključati, pa isključite štednjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavite da se voda ohladi do te mjere da je možete dodirnuti. Zagorjeli slojevi mlijeka trebali bi se početi odvajati od posuđa.

Ocat i soda bikarbona

Ulijte dovoljno octa u posudu da prekrije zagorjeli dio i pustite ga da djeluje nekoliko sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ocat dodajte žlicu sode bikarbone. Nakon što se prestane stvarati pjena, dodajte malo vode i ostavite nekoliko sati. Očistite posudu mekom spužvom.

Limunska kiselina

U posudu koja je zagorjela stavite nekoliko kriški limuna ili jednu do dvije žlice limunske kiseline te dodajte vodu i zagrijavajte na laganoj vatri dok ne proključa. Pustite da se ohladi, a zatim nježno obrišite posudu.

POGLEDAJTE VIDEO: Neki su zabrinuti novim avio trendom: 'Bit ćete najomraženija osoba!'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo