NIMALO OBIČAN, A SLASAN CHEESECAKE: /

Probajte ovaj genijalni kolač od bundeve i sira

Image
5.11.2015.
11:43
VOYO logo

Ova kombinacija možda ne zvuči slasno, ali je jednostavno božanstvena – osobito onima koji vole kremaste kolače.

U svakom slučaju, vrijedi probati.

Više recepata i trikova s bundevom pročitajte u specijalu Tjedan bundeve Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za koru 1,5 šalica izdrobljenih graham krekera 0,25 šalicaotopljenog maslaca Nadjev 1 kg krem-sira 1,5 šalica šećera 4 jaja 1 šalica pirea od bundeve 2 žličice mješavine začina za medenjake

Priprema:

Uključite pećnicu da se grije na 90 stupnjeva Celzijevih, a četvrtasti lim obložite masnim papirom tako da malo viri preko ruba lima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudi srednje veličine izmješajte izmrvljene graham krekere i otopljeni maslac pa smjesu utisnite u dno lima tako da oblikujete koru. U posebnoj posudi mutite krem-sir i šećer dok ne postanu pjenasti.

Nakon toga, umiješajte jedno po jedno jaje pa polovinu smjese prelijte preko kore i izravnajte. U ostatak smjese dodajte začine i pire od bundeve, dobro promiješajte pa premažite preko nadjeva. Pripremljeni kolač pecite u zagrijanoj pećnici 50 minuta. Pečeni kolač stavite da se hladi najmanje tri sata prije nego ga izrežete na kocke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo