Ova kombinacija možda ne zvuči slasno, ali je jednostavno božanstvena – osobito onima koji vole kremaste kolače.
U svakom slučaju, vrijedi probati.
Više recepata i trikova s bundevom pročitajte u specijalu Tjedan bundeve Sastojci:
Za koru 1,5 šalica izdrobljenih graham krekera 0,25 šalicaotopljenog maslaca Nadjev 1 kg krem-sira 1,5 šalica šećera 4 jaja 1 šalica pirea od bundeve 2 žličice mješavine začina za medenjake
Priprema:
Uključite pećnicu da se grije na 90 stupnjeva Celzijevih, a četvrtasti lim obložite masnim papirom tako da malo viri preko ruba lima.
U posudi srednje veličine izmješajte izmrvljene graham krekere i otopljeni maslac pa smjesu utisnite u dno lima tako da oblikujete koru. U posebnoj posudi mutite krem-sir i šećer dok ne postanu pjenasti.
Nakon toga, umiješajte jedno po jedno jaje pa polovinu smjese prelijte preko kore i izravnajte. U ostatak smjese dodajte začine i pire od bundeve, dobro promiješajte pa premažite preko nadjeva. Pripremljeni kolač pecite u zagrijanoj pećnici 50 minuta. Pečeni kolač stavite da se hladi najmanje tri sata prije nego ga izrežete na kocke.