ZAMOTATI U - ŠTO? / Cijeli život pogrešno kuhamo brokulu?! Svi dijele fora trik i tvrde da je ovako gotova za manje od dvije minute

Image
Izvor: Shutterstock

Najbolje je to što povrće ne morate nasjeckati prije kuhanja, tako da ćete uštedjeti mnogo vremena

21.12.2022.
16:42
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Božić je pred vratima, a mnogi od nas jedva čekaju postaviti svoju blagdansku trpezu. Gurmanka i tiktokerica, koja ima račun pod imenom Smalltown Influencer, pokazala je kako možete uštedjeti vrijeme kad je brokula u pitanju, piše the Sun.

Ona tvrdi da brokulu možete skuhati za manje od dvije minute, a da je ne morate niti sjeckati. Ona je na svom TikToku objasnila kako se to točno radi.

Image
SUSJEDI U ŠOKU /

Svjetski kuhari iskritizirali srpske specijalitete: Sastavili su listu deset njihovih najgorih jela

Image
SUSJEDI U ŠOKU /

Svjetski kuhari iskritizirali srpske specijalitete: Sastavili su listu deset njihovih najgorih jela

Sve što trebate je umotati brokulu u dvoslojni papirnati ručnik. Taj smotuljak stavite pod mlaz vruće vode da se dobro namoči te ga odložite na tanjur u mikrovalnu pećnicu. Pustite da se "kuha" oko dvije minute.

"Ovisi kako želite, ja volim da je moja brokula prilično hrskava, pa ću je u mikrovalki ostaviti dvije minute ili manje", objasnila je.

Savršeno skuhana u tren oka

Nakon dvije minute izvadite kuhano povrće i pažljivo uklonite papirnati ručnik, no pripazite jer će jelo biti vruće.

"Prekrasno se skuhala na pari", rekla je tiktokerica, a onda je odmotala brokulu da pokaže kako je savršeno skuhana u tren oka.

Najbolji dio je taj što povrće ne morate niti nasjeckati prije pečenja u mikrovalki, tako da ćete uštedjeti mnogo vremena.

Njeni pratitelji nisu mogli vjerovati da nikad prije nisu čuli za taj kuharski trik. "Genijalno! Moram to probati", "Ovo je najbolji mali trik", "Ovo je tako pametno", komentirali su.

Neki od njih kazali su da će tako učini s drugim povrćem, poput cvjetače, ali uz nešto dulje vrijeme kuhanja. "Možda četiri minute", rekao je jedan od pratitelja.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču