imamo recept / 'Ludo tijesto' bilo je hit u '80-ima: Može stajati tjedan dana, a od njega se rade najbolja peciva, kiflice, pizze i krafne

Image
Foto: Shutterstock

Ako volite jesti peciva, onda je najbolje rješenje da ludo tijesto uvijek imate spremno u vrećici u hladnjaku

13.10.2023.
14:52
Shutterstock
VOYO logo

Ludo tijesto je praktično i treba ga uvijek imati u hladnjaku jer s njim možete napraviti što god želite, piše Mondo.

POGLEDAJTE VIDEO: Misterij jajoflacije: Direkt otkriva zašto su pakiranja odjednom dvosturko jeftinija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako volite jesti peciva, onda je najbolje rješenje da tijesto uvijek imate spremno u hladnjaku. Mnoge domaćice izbjegavaju pripremu tijesta, ali ovaj recept će vas oduševiti.

Takozvano "ludo tijesto" bilo je hit u 1980-ima, a neke domaćice su ga tek sada otkrile i oduševljene su njime. Ono, naime, može stajati i do tjedan dana u hladnjaku, samo je bitno da stoji u vrećici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MLJAC /

Profesionalni kuhar otkrio kako se prave najbolje punjene paprike: Rižu zamijenite ovime i dobit ćete top kombinaciju

Image
MLJAC /

Profesionalni kuhar otkrio kako se prave najbolje punjene paprike: Rižu zamijenite ovime i dobit ćete top kombinaciju

Može se dogoditi da se tijesto toliko digne da počne izlaziti iz vrećice, pa ga u tom trenutku prepolovite i jedan dio prebacite u drugu vrećicu.

Ako u bilo kojem trenutku poželite kiflice, perece, pizzu, krafne itd., dovoljno je otvoriti vrata hladnjaka i nauljenim rukama uzeti tijesta koliko vam treba. Kada budete koristili tijesto samo ga ostavite deset minuta na sobnoj temperaturi i razvaljajte na pobrašnjenoj površini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Ludo tijesto je praktično i treba ga uvijek imati u hladnjaku jer s njim možete napraviti što god želite.

Priprema:

U zdjelu ulijte toplo mlijeko (500 ml), dodajte kvasac (42 g) i šećer (jedna ravna žlica) i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim poklopite i ostavite deset minuta da se aktivira.

U drugoj zdjeli pomiješajte prosijano brašno (oko jednog kilograma, može i malo više), prašak za pecivo (pola žličice) i sol (jedna žličica), pa dodajte ulje (50 ml) i jogurt (200 ml) te dva jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu sjedinite, pa dodajte aktivirani kvasac i zamijesite tijesto. Nauljite ga, pa prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže oko sat vremena. Možete ga koristiti odmah, a možete ga i čuvati u hladnjaku. Odlučite li ga čuvati u hladnjaku, obavezno ga stavite u vrećicu koju ćete zatvoriti.

Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo