Priprema roštilja: 'Kubanski' kotleti s anisom pripremite na roštilju

Image

Počinje sezona roštiljanja, a malo je onih koji mogu odoljeti mirisu mesa ili ribe sa žara.

8.4.2021.
10:53
VOYO logo

Sastojci za roštilj:

4 kotleta 1 mango, oguljen i nasjeckan 1/4 šalice svježeg soka od limuna 1 veći češanj češnjaka 1 žličica soli, ili po ukusu 2 žlice naribanog korijandra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 žlica anisovog sjemena 3/4 žličice crnog papra 1 1/2 žličica soli 1 1/2 žličica šećera 3 žlice maslinovog ulja

Priprema roštija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Pripremite roštilj.

2. U mikseru izmiksajte mango, sok od limuna, češnjak, sol, a na koncu posipajte s korijandrom.

3. U mlincu sameljite papar, sjeme anisa, sol i šećer. Stavite u malu zdjelicu i umješajte maslinovo ulje.

4. Po kotletima utrljajte smjesu s paprom. Pecite, 2 minute sa svake strane. Sklonite na rub roštilja pa pecite još 3 minute sa svake strane. (Meso treba peći prekriveno, recimo izvrnutom tavom.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Stavite na pladanj i pustite da odstoji 5 minuta.

6. Servirajte s pireom od manga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo