Gratinirani krumpir se izuzetno jednostavno priprema, a oduševljava svojim bogatim okusom, piše Spend with Pennies. Ovaj recept poharao je društvene mreže, a kad ga bolje proučite, sasvim je jasno zašto ga svi isprobavaju.
Sastojci:
- 2 krumpira
- 1 luk
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice brašna
- sol
- papar
- senf
-2 šalice mlijeka
- 150 g ribane gaude
Granatirani krumpir
Priprema:
Zagrijte pečnicu na 200 stupnjeva.
Operite krumpire i ogulite. Narežite ih na vrlo tanke ploške, a luk očistite i narežite na kolutove.
Namastite dublji pleh ili vatrostalnu posudu, i na dno posložite polovicu krumpira, preko toga složite narezani luk i preko toga ostatak krumpira, te začinite solju i paprom.
U posebnoj posudi otopite maslac, pa umiješajte brašno i sol. Kratko prokuhajte uz stalno miješanje, pa ulijte mlijeko i kuhajte uz povremeno miješanje dok se smjesa zgusne.
Tada dodajte sir, nastavite miješati dok se ne otopi (minutu – dvije).
Ovu smjesu prelijte preko krumpira, prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko sat i pol pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.