Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
RECEPT DANA /

Svi naveliko spremaju krumpir na ovaj način: Znamo što ćete poslužiti za prilog - novi gastro viralac samo za vas!

Gratinirani krumpir je savršeni prilog uz meso s roštilja ili lešo zeleno povrće

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Gratinirani krumpir se izuzetno jednostavno priprema, a oduševljava svojim bogatim okusom, piše Spend with Pennies. Ovaj recept poharao je društvene mreže, a kad ga bolje proučite, sasvim je jasno zašto ga svi isprobavaju.

Sastojci:

- 2 krumpira- 1 luk- 3 žlice maslaca- 3 žlice brašna- sol- papar- senf

-2 šalice mlijeka- 150 g ribane gaude

Priprema:

Zagrijte pečnicu na 200 stupnjeva.

Operite krumpire i ogulite. Narežite ih na vrlo tanke ploške, a luk očistite i narežite na kolutove.

Namastite dublji pleh ili vatrostalnu posudu, i na dno posložite polovicu krumpira, preko toga složite narezani luk i preko toga ostatak krumpira, te začinite solju i paprom.

U posebnoj posudi otopite maslac, pa umiješajte brašno i sol. Kratko prokuhajte uz stalno miješanje, pa ulijte mlijeko i kuhajte uz povremeno miješanje dok se smjesa zgusne.

Tada dodajte sir, nastavite miješati dok se ne otopi (minutu – dvije).

Ovu smjesu prelijte preko krumpira, prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko sat i pol pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike