ELIKSIR MLADOSTI /

Konzumacija suhih šljiva ima puno benefita, a jedna od njih je prekrasna koža

Image
Foto: Shutterstock

Suhe šljive je najbolje jesti ujutro zbog njihovih antioksidativnih svojstava i potpore probavi

11.2.2024.
16:12
Shutterstock
VOYO logo

Konzumacija suhih šljiva uvelike utječe na naše zdravlje jer djeluju poput laksativa, a osim toga su bogate kalijem, vlaknima i vitaminom K te sadrže tragove magnezija i željeza.

Image
PREVENCIJA JE VAŽNA /

Četiri namirnice zdrave za srce koje kardiolog jede svaki dan: 'To je povezano s onim što konzumiramo'

Image
PREVENCIJA JE VAŽNA /

Četiri namirnice zdrave za srce koje kardiolog jede svaki dan: 'To je povezano s onim što konzumiramo'

Također su dobar izvor netopivih i topivih vlakana, pomažući probavi u razgradnji hranjivih tvari, a antioksidansi u njima sprječavaju gubitak koštane mase i pomažu u održavanju zdravlja kostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovita konzumacija suhih šljiva može pomoći u zaštiti pamćenja i sprječavanju neurodegenerativnih bolesti poput Alzheimerove i Parkinsonove bolesti, ali i regulaciji razine glukoze i kolesterola u krvi, štiteći stanice od oštećenja.

Image
Foto: Shutterstock

Bitne su za našu kožu i kosu

Vitamini i minerali prisutni u šljivama pridonose ljepoti i zdravlju kože smanjujući proces starenja i odgađajući pojavu bora. Riznica su i željeza, čiji nedostatak može uzrokovati opadanje kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suhe šljive je najbolje jesti ujutro zbog njihovih antioksidativnih svojstava i potpore probavi, dok ih je potrebno izbjegavati neposredno prije spavanja jer si u suprotnom možemo priuštiti nelagodu i poremećaj sna, piše EverydayHealth.

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Neslavni smo rekorderi. Hrana skuplja nego u EU: 'Krenulo s junetinom, prelilo se na teletinu, pa na svinjetinu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo