SPREMNA ZA JELO /

Kako skladištiti zelenu salatu da ostane svježa? Kuharica otkrila jednostavan trik

Image
Foto: Shutterstock

Kuharica je otkrila jednostavan trik kojim salata ostaje svježa do tjedan dana

28.8.2024.
6:58
Shutterstock
VOYO logo

Može biti vrlo frustrirajuće kad se zelena salata počinje kvariti već nekoliko dana nakon kupnje. Možda se čini očiglednim staviti listove salate u hladnjak, no zbog visokog udjela vode, ovo povrće brzo uvene ako se ostavi u originalnom pakiranju. Kuharica i osnivačica bloga s receptima, Emilie Raffa, otkrila je briljantnu tehniku skladištenja salate za koju je potrebno samo deset minuta, a zelenu salatu će održati svježom do sedam dana.

Image
Foto: Shutterstock

"Vrlo je jednostavno za napraviti, štedi na otpadu, a možete imati gotovu salatu na dohvat ruke svaki dan u tjednu", objasnila je kuharica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo što trebate učiniti jest oprati i osušiti zelenu salatu, jer ćete na taj način ukloniti bakterije s površine koje mogu uzrokovati plijesan. Napunite čisti sudoper vodom, začepite odvod i dodajte salatu. Zatim, pustite listove da se namaču sve dok prljavština ne ode do dna sudopera. Nakon toga temeljito osušite u centrifugi za salatu ili postavite listove na čistu kuhinjsku krpu te ih osušite drugom krpom. Prije stavljanja salate u hladnjak, mora biti potpuno suha da ne bi došlo do brzog kvarenja i stvaranja plijesni.

Image
Foto: Shutterstock

"Za pohranu obložite dno ladice u hladnjaku kuhinjskom krpom i stavite unutra salatu. Nemojte pretrpavati ladicu. Na vrh stavite papirnati ručnik kako bi upio višak vlage. Držite u hladnjaku dok ne bude spremno za korištenje. Tako je jednostavno", objasnila je Emilie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NUTRICIONIST ZA NET.HR /

Oprezno s mesom po vrućini! Evo koliko najviše smije stajati nakon kuhanja

Image
NUTRICIONIST ZA NET.HR /

Oprezno s mesom po vrućini! Evo koliko najviše smije stajati nakon kuhanja

Ključ za sprječavanje kvarenja i stvaranja plijesni na salati je smanjenje količine vlage na mjestu gdje se salata skladišti. Salata prirodno propušta višak vlage zbog visokog udjela vode, pa će joj skladištenje s nečim upijajućim pomoći da ostane svježa mnogo dulje. Vaša salata će na ovaj način ostati svježa i hrskava do tjedan dana.

POGLEDAJTE VIDEO: Vrhunac je najvećeg uličnog festivala u Hrvatskoj: Špancirfest je danas u znaku Baby Lasagne

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo