Isplati se /

Kako pripremiti carsko meso za sušenje? Doznajte koliko treba soli

Prije nego što se stavlja sušiti, meso treba obavezno posoliti kako bi se prezerviralo

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sušenje mesa dugotrajan je i pomalo kompliciran proces, no ako raspolažete s većim količinama mesa, definitivno se isplati. Sastojci moraju biti točno određeni za količinu mesa koju solite i u pripremi za sušenje dva su dijela. Istražili smo kako pripremiti carsko meso za sušenje.

Kako pripremiti carsko meso za sušenje?

Prvi dio pripreme podrazumijeva stajanje mesa prekrivenog soli u posudi s dotokom zraka. Ukupna količina soli koju ćete stavljati na meso je na 50 kg mesa - 5,5 kg soli. Svaki komad treba posebno premazati soli te ga složiti u posudu. Na taj način nasoljeno meso mora stajati 7 dana nakon čega se prelazi na drugi korak.

Drugi korak traje 15 dana i podrazumijeva mokru smjesu različitih začina. Recept za mokru smjesu kojom ćete preliti meso je:

20 l vode

4 kg soli

pola kg šećera

30 g crvene paprike i po želji papra

50 g lovorovog lista

5 glavica češnjaka

5 glavica luka.

Od navedenih začina napravite mokru smjesu za sušenje i prelijte meso. Obavezno pazite da je svo meso prekriveno mokrom smjesom. Nakon 15 dana, meso isprati u mlakoj vodi te ga staviti na dimljenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Ako nešto Hrvati vole, onda je to meso: Liječnik upozorio na zdravstvene rizike

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx