Juha od ljekovitih biljaka: kako pripremiti zdravu juhu od povrća

Image

Ojačajte imunitet, obranite se od prehlada, virusa, bakterija, posljedica stresa. Zdrava juha od povrća savršena je okrjepa kako za bolesne tako i za zdrave, a možete ju čuvati cijelu zimu.

16.3.2021.
18:48
VOYO logo

Priprema:

U vrelu vodu stavimo ljekovito bilje. Kuhamo jednu minutu i ostavimo neka odstoji 30 minuta. Procijedimo i vratimo na vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mlinčiću za kavu samljemo 1 čašu brašna od izabrane žitarice. Razmutimo u vodi tako da bude kašasto i zakuhamo.

Kuhamo 20 minuta uz miješanje, a pred kraj kuhanja dodamo začine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pospite nasjeckanim lišćem peršina, vlasca, komorača li naribanom mrkvom, peršinom ili celerom.

Priprema VE začina:

Nabavite razno povrće poput mrkve, peršina, celera, korabe, cvjetače, kelja, prokulice, brokule, pasternjaka, poriluka, a možemo dodati i koprivu, stolisnik, dobričicu, srijemuš, list komorača i kopra.

Sve sameljemo u stroju za mljevenje. Dodamo 15 posto morske soli, sve dobro izmiješamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavljamo u čiste i suhe staklenke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu prekrijemo redom soli i poklopimo. Čuvamo u smočnici.

Ovako pripremljeno može trajati i godinu dana. Poslije otvaranja čuvamo u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo