Juha od koromača, kotleti u umaku i nezaboravni desert

U tavi pripremite teletinu. Sačuvajte sokove koje meso pusti prilikom pečenja i napravite ukusan umak, kojem će malo tko moći odoljeti.

10.6.2010.
12:02
VOYO logo

Juha od koromača

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 veće glavice koromača peršin češnjak maslinovo ulje mrvice kruha sol papar

Upute:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistiti korijen koromača i izrezati ga u 3/4 dijela. Tvrde dijelove odstraniti. Oprati u hladnoj vodi. U plitkoj posudi posložiti koromač, dodati žlicu Vegete, žlicu krušnih mrvica, 2 žlice maslinovog ulja, malo soli, na sitno isjeckan peršin i češnjak, sol i papar te doliti vode koliko je potrebno da se pokrije koromač.

Kuhati dok se sve ne smekša i malo ne zgusne.

Servirati toplo.

Sočni teleći kotleti u pikantnom umaku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 8 telećih kotleta 100 g maslaca 1 dl bijelog vina 6 žlica bistre teleće juhe 1 žlica maslaca 1 žlica usitnjenog bosiljka sol i papar bosiljak za salatu

Priprema: Pripremljene kotlete posolite, popaprite i kratko propržite na dobro ugrijanom maslacu dok ne dobiju lijepu rumenu boju. Smanjite vatru i nastavite peći još 15 minuta. Izvadite i poslažite u toplu posudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sok od pečenja ulijte bijelo vino i kuhajte dok ne provrije, uz neprestano miješanje. Dodajte juhu, bosiljak i pustite da provrije.

Pripremljenim umakom prelijte kotlete, ukrasite po želji i poslužite uz restani krumpir i rajčicu, začinjene maslinovim uljem, solju i bosiljkom.

Krem kolač od sira i borovnice

Sastojci: 900 g svježih borovnica 1 i 1/2 šalica smrvljenih keksa McVitties (ili nekih drugih s grahamom) pola maslaca 1 i 1/4 šalice šećera 4 krem-sira Philadelphia 2 vanilijina šećera 1/2 l kiselog vrhnja 4 jaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute:

Upute:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva.

2. Kalup za pečenje obložite papirom tako da strši iznad rubova.

3. Miješajte mrvice zdrobljenih keksa, maslac i 2 žličice šećera. Čvrsto utisnite na dno kalupa.

4. Izmiksajte, na srednjoj brzini, sir, šalicu šećera i vanilijin šećer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Dodajte šalicu vrhnja. Dobro izmiksajte.

6. Smanjite brzinu i dodajte jaja, jedno po jedno, sve dok se smjesa dobro ne ujednači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Prelijte po keksima.

8. Pecite 40 minuta.

9. Miksajte ostatak vrhnja, 2 žlice šećera i vanilijin šećer. Pažljivo umiješajte borovnice i nanesite na ohlađenu tortu od sira.

10. Držite u hladnjaku preko noći ili 4 sata prije serviranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo