Juha od koromača
Sastojci:
2 veće glavice koromača peršin češnjak maslinovo ulje mrvice kruha sol papar
Upute:
Očistiti korijen koromača i izrezati ga u 3/4 dijela. Tvrde dijelove odstraniti. Oprati u hladnoj vodi. U plitkoj posudi posložiti koromač, dodati žlicu Vegete, žlicu krušnih mrvica, 2 žlice maslinovog ulja, malo soli, na sitno isjeckan peršin i češnjak, sol i papar te doliti vode koliko je potrebno da se pokrije koromač.
Kuhati dok se sve ne smekša i malo ne zgusne.
Servirati toplo.
Sočni teleći kotleti u pikantnom umaku
Sastojci: 8 telećih kotleta 100 g maslaca 1 dl bijelog vina 6 žlica bistre teleće juhe 1 žlica maslaca 1 žlica usitnjenog bosiljka sol i papar bosiljak za salatu
Priprema: Pripremljene kotlete posolite, popaprite i kratko propržite na dobro ugrijanom maslacu dok ne dobiju lijepu rumenu boju. Smanjite vatru i nastavite peći još 15 minuta. Izvadite i poslažite u toplu posudu.
U sok od pečenja ulijte bijelo vino i kuhajte dok ne provrije, uz neprestano miješanje. Dodajte juhu, bosiljak i pustite da provrije.
Pripremljenim umakom prelijte kotlete, ukrasite po želji i poslužite uz restani krumpir i rajčicu, začinjene maslinovim uljem, solju i bosiljkom.
Krem kolač od sira i borovnice
Sastojci: 900 g svježih borovnica 1 i 1/2 šalica smrvljenih keksa McVitties (ili nekih drugih s grahamom) pola maslaca 1 i 1/4 šalice šećera 4 krem-sira Philadelphia 2 vanilijina šećera 1/2 l kiselog vrhnja 4 jaja
Upute:
Upute:
1. Ugrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
2. Kalup za pečenje obložite papirom tako da strši iznad rubova.
3. Miješajte mrvice zdrobljenih keksa, maslac i 2 žličice šećera. Čvrsto utisnite na dno kalupa.
4. Izmiksajte, na srednjoj brzini, sir, šalicu šećera i vanilijin šećer.
5. Dodajte šalicu vrhnja. Dobro izmiksajte.
6. Smanjite brzinu i dodajte jaja, jedno po jedno, sve dok se smjesa dobro ne ujednači.
7. Prelijte po keksima.
8. Pecite 40 minuta.
9. Miksajte ostatak vrhnja, 2 žlice šećera i vanilijin šećer. Pažljivo umiješajte borovnice i nanesite na ohlađenu tortu od sira.
10. Držite u hladnjaku preko noći ili 4 sata prije serviranja.