Ako vam je subota dan za tjesteninu i ručak koji ne morate spremati satima (okej, ovaj je gotov za nekih sat vremena), onda imamo pravo rješenje za vas.
Naletjele smo na genijalan recept za špagete s pečenim rajčicama i špekom i izgleda nam nevjerojatno primamljivo, pa smo ga odlučile podijeliti s vama.
Evo što će vam trebati za pripremu, a imate i kratki video koji će vam pomoći i putem kojeg se možete uvjeriti, i prije nego probate ovo jelo, da ćete ga odsad pa nadalje htjeti stalno pripremati. Nije ništa spektakularno, ali baš nam se zato sviđa.
Sastojci:
- 500 grama mini rajčica
- jedna žlica smeđeg šećera
- jedna žlica soli
- maslinovo ulje
- panceta
- dva češnja češnjaka
- 220 ml bijelog vina
- jedna žlica čilija
- 400 grama špageta
- dvije žlice sjeckanog svježen peršina
- parmezan po želji
Priprema:
Rajčice narežite na pola (ili na četvrtine), stavite ih u posudu za pečenje, dodajte smeđi šećer, sol i malo maslinovog ulja te sve dobro promiješajte. Zatim stavite u zagrijanu pečnicu te ih ostavite da se peku sat vremena na 180 stupnjeva Celzija.
U tavi, na maslinovom ulju, prepržite špek i češnjak, dodajte vino i pustite da ispari. Dodajte čili i prethodno skupane špagete, unutra ubacite pečene rajčice, sjeckani peršin, promiješajte i ručak je gotov. Poslužite uz naribani parmezan :)