VRHUNSKA METODA /

Jagode mogu biti svježe danima ako ih ovako pohranite: 'Pripazite na jednu stvar'

Image
Foto: Shutterstock

Jagode u hladnjaku mogu ostati svježe i po osam dana, no samo ako ih pravilno operete i spremite u kutiju

11.4.2024.
9:02
Shutterstock
VOYO logo

Kako računi za hranu postaju sve veći, a naši novčanici sve tanji, nije ni čudo što tražimo nove načine da hranu održimo jestivom što je duže moguće. Jedna korisnica Reddita po imenu Chris zatražila je savjet o najboljem načinu da jagode ostanu svježe duže vrijeme, piše Express.

"Dobila sam preko tri kilograma jagoda. Koji je najbolji način da ih pohranim ili sačuvam. Mrzim kad ih vidim da propadaju. Budući da smo samo ja i moj tata sami, nema šanse da ih sve odmah pojedemo", napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reditori su joj u komentarima dali svoje najbolje savjete.

Image
LJETO NAM SE BLIŽI /

Donosimo recept za prefini sok koji pomaže kod mršavljenja i čisti organizam

Image
LJETO NAM SE BLIŽI /

Donosimo recept za prefini sok koji pomaže kod mršavljenja i čisti organizam

"Ja ih samo zamrznem cijele. Stavim ih u jednom sloju na lim za pečenje da se prvo zamrznu, a onda kada se zamrznu stavim ih u vrećicu zajedno. Iz nje kasnije uzimam koliko mi treba", otkrio je jedan od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali samo ako želite 'kašaste' jagode nakon odmrzavanja. Odlične su za pečenje, smoothije, u jogurtu i za pravljenje marmelade, a ne toliko za stvari gdje bi čvršća tekstura bila važna", upozorio je drugi reditor.

Image
Foto: Shutterstock

Jagode u hladnjaku mogu ostati svježe i po osam dana, no samo ako ih pravilno operete i spremite u kutiju.

Jagode ostaju svježe osam dana u hladnjaku

"Osim da ih zamrznete, možete ih dehidrirati. Operite ih i zatim narežite na male kriške te ih stavite u posudu za pečenje na papir za pečenje na oko 93° C oko dva sata, okrenite ih i zatim nastavite peći oko 30 minuta do sat vremena. Kad se ohlade, spremite ih u vrećicu s patentnim zatvaračem ili u staklenku", predložila je jedna korisnica foruma.

"Jagode počnu gubiti i okus i hranjivu vrijednost čim im se odrežu vrhovi. Stoga nemojte rezati vrhove. Ako ih odmah nećete jesti, stavite ih u hladnjak", napisala je druga.

"Za maksimalno očuvanje okusa, čim ih donesete doma skuhajte ih u džem ili zamrznite", savjetovala je treća reditorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolji način pohranjivanja svježih jagoda je da ih isperete u otopini octa, dobro osušite i stavite u zatvorenu posudu obloženu suhim papirnatim ručnicima te ih onda stavite u hladnjak. Tako bi trebale ostati svježe osam dana", otkrio je jedan od korisnika foruma.

POGLEDAJTE VIDEO: Matina obitelj već tri generacije i 40 godina u Vrgorcu uzgaja jagodu: 'I sve se prodaju, ne ostane ni jedna'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo