MALE TAJNE /

Poznati kuhar otkriva trik za 'najbolji pečeni krumpir'. Donosimo recept

Image
Foto: Pexels

Kako biste ga pripremili potrebno vam je svega pet sastojaka, a priprema započinje dan ranije

22.1.2025.
9:34
Pexels
VOYO logo

Jamie Oliver otkriva kako svaki put napravi jedan dodatan korak u pripremi kako bi krumpir, bez kojeg je mnogima nemoguće zamisliti pečenje, bio neodoljivo hrskav i ukusan.

Razotkrio je svoju tajnu savršenih pečenja, a oni koji su isprobali savjet kažu kako je vrijedno truda za hrskavost koja se tako postigne. Recept slavnog kuhara Jamieja Olivera priskočio je u pomoć obožavateljima s ''najboljim ikada'' receptom za pečeni krumpir, a trik je brzo postao jako popularan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jamie Kaže da je recept ''super lagan'', ali daje mali zaokret klasičnom prilogu, što ga čini još ukusnijim. Dobio je gotovo savršenu ocjenu od obožavatelja koji su ga isprobali kod kuće.

Image
RIZNICA HRANJIVIH TVARI /

Ovo je najzdravija zamjena za kavu: Regulira krvni tlak i smanjuje kolesterol

Image
RIZNICA HRANJIVIH TVARI /

Ovo je najzdravija zamjena za kavu: Regulira krvni tlak i smanjuje kolesterol

"Koliko god pečeni krumpir bio jednostavan, postoji pregršt sitnih, ali važnih detalja koje sam naučio tijekom kuharske karijere koji kada se spoje daju ovaj ultimativni recept, za koji vjerujem da stvara savršeni pečeni krumpir'', napisao je na svojoj internet stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste ga pripremili potrebno vam je svega pet sastojaka, a priprema započinje dan ranije, pa savjetuje da osigurate dovoljno vremena za izvođenje ovog vitalnog koraka, a to je hlađenje krumpira u hladnjaku tijekom noći.

Recept za Jamie Oliverov pečeni krumpir

Sastojci

  • 2,5 kg srednjeg krumpira
  • Četiri žlice guščje masti ili neslanog maslaca
  • Maslinovo ulje
  • Jedan češanj češnjaka
  • 1⁄2 vezice svježe kadulje (oko 15 g)
  • sol
  • papar

Postupak pripreme

  1. Ogulite krumpire, mogu biti i cijeli, ali najbolje je da svi budu iste veličine (oko 8 cm). Kuhajte ih u posudi s kipućom slanom vodom 15 minuta, zatim ih ocijedite u cjedilu i ostavite ih, prekrivene kuhinjskom krpom, na pari oko dvije minute.

2. Lagano protresite cjedilo kako bi se rubovi krumpira napuhali, te time stvorili površinu za hrskavu vanjštinu dok se peku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. U najveći pleh za pečenje stavite guščju mast ili maslac i jednu žlicu ulja. Ubacite krumpir, dodajte prstohvat soli i crnog papra, zatim sve začinite. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći.

4. Kada ste spremni za pečenje, zagrijte pećnicu na 180 °C, piše Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Zgnječite češnjak i ubacite među krumpire. Pecite ih oko sat vremena dok ne postanu zlatne boje i hrskavi.

6. Izvadite pleh iz pećnice i svaki krumpir lagano zgnječite. Kadulju s malo ulja pospite preko krumpira i pecite još 20 do 25 minuta, ili dok krumpir ne bude sasvim pečen.

POGLEDAJTE VIDEO Širi se poziv na bojkot trgovina. Istražili smo: Što bi se dogodilo da prestanemo kupovati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo