Evo zašto ne biste trebale u sudoper bacati vodu u kojoj ste kuhale tjesteninu

Image
Foto: Thinkstock

Tjestenina je uvijek brzo i praktično rješenje kako biste za samo nekoliko minuta napravile ručak ili večeru, a vodu u kojoj se kuhala također možete iskoristiti

13.4.2018.
8:00
Thinkstock
VOYO logo

Tjestenina je mnogima omiljeno jelo jer je ukusna i može se zbilja brzo pripremiti. Ne treba puno mudrosti kako biste ju skuhale. Ubacite je samo u kipuću slanu vodu i kuhate ju onoliko dugo koliko je navedeno na ambalaži. I nakon toga tu vodu u kojoj se kuhala tjestenina većina nas izlije u sudoper. No, to je prava šteta.

Tekuće zlato

Image
Foto: YouTube

Naime, tu vodu možete koristiti za zgušnjavanje umaka za tjesteninu. Stručnjaci za kuhanje, piše Huffington Post, da na taj način zapravo u sudoper bacate "tekuće zlato"!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjestenina napravljena od brašna tijekom kuhanja ispušta škrob, a upravo to je korisno za stvaranje savršenog umaka od tjestenine. Ta voda djeluje kao sredstvo za emulgiranje i može se upotrijebiti kako bi vaš umak bio gust. Stručnjaci kažu kako voda od tjestenine može učiniti većinu umaka manje masnom i dati mu svilenkastu teksturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo