Tjestenina je mnogima omiljeno jelo jer je ukusna i može se zbilja brzo pripremiti. Ne treba puno mudrosti kako biste ju skuhale. Ubacite je samo u kipuću slanu vodu i kuhate ju onoliko dugo koliko je navedeno na ambalaži. I nakon toga tu vodu u kojoj se kuhala tjestenina većina nas izlije u sudoper. No, to je prava šteta.
Tekuće zlato

Naime, tu vodu možete koristiti za zgušnjavanje umaka za tjesteninu. Stručnjaci za kuhanje, piše Huffington Post, da na taj način zapravo u sudoper bacate "tekuće zlato"!
Tjestenina napravljena od brašna tijekom kuhanja ispušta škrob, a upravo to je korisno za stvaranje savršenog umaka od tjestenine. Ta voda djeluje kao sredstvo za emulgiranje i može se upotrijebiti kako bi vaš umak bio gust. Stručnjaci kažu kako voda od tjestenine može učiniti većinu umaka manje masnom i dati mu svilenkastu teksturu.