DA VAM POMFRIT ISPADNE SAVRŠENO - SVAKI PUT: / Ovaj će vas neobičan trik iznenaditi, no u njemu je tajna hrskavosti

Image
Foto: giphy.com

Nikad ne biste pomislili kako krumpir treba pržiti u dvije runde. Malo je zeznuto na prvi pogled, ali vjerujte da se isplati

8.4.2019.
12:35
giphy.com
Play logo

Ljubitelji pomfrita znaju da on mora imati točno određenu dozu hrskavosti izvana te mekoću iznutra. Upravo zbog toga nije lako pogoditi precizan omjer, a mnogi uzalud traže internetske recepte. Potraga za savršenim prženim krumpirićima konačno bi mogla biti gotova jer je otkriven prejednostavan recept sa samo dva sastojka, koji obećaje najukusniji pomfrit na svijetu.

Dakle, sve što vam treba jesu krumpiri i biljno ulje. Ako mislite kako otkrivamo toplu vodu, čitajte dalje. Upozoravamo da ovo nije jedan od onih brzinskih recepata jer ipak zahtijeva malo više truda i ljubavi, ali na kraju se, vjerujte, isplati. Prema uputama na 9Honey Kitchen, krumpirići se prže u dvije runde, dok je između njih potrebno vrijeme za hlađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback
Image
TAJNA SAVRŠENO PEČENOG KRUMPIRA: /

Vrhunski kuhari otkrivaju trikove da izvana bude hrskav i kremast iznutra

Najprije valja krumpir izrezati na dva centimetra debele ploškice prije ispiranja u vodi. Vodu ugrijte do vrenja pa u nju stavite sirov krumpir, a potom smanjite jačinu plina tako da se pomalo pirja dok ne omekša. Zatim krumpir izvadite i ocijedite, a onda stavite u hladnjak na dva sata dok se posve ne ohladi i osuši. Tada ugrijte ulje u fritezi ili tavi za umake i pržite krumpir na 130 stupnjeva pet minuta dok vam se ne učini da se ulje osušilo. I sad je opet vrijeme da pomfrit odložite u hladnjak na još dva sata dok se ponovno ne ohladi.

Potom opet ugrijte biljno ulje, ovoga puta na 180 stupnjeva, pa dodajte krumpir na osam minuta dok ne poprimi zlatnu nijansu. Vaš je savršen pomfrit napokon gotov i sad ga još samo valja posipati morskom solju prije posluživanja.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo