MIRIŠU NA BOŽIĆ /

Čokoladni božićni keksi koji nestaju s tanjura brže nego što ih napravite

Image
Foto: Shutterstock

Bez obzira koji recept odaberete, čokoladni božićni keksi unijet će posebnu čaroliju u vaš dom tijekom blagdana

2.12.2024.
1:18
Shutterstock
VOYO logo

Blagdansko ozračje nemoguće je zamisliti bez mirisa tek ispečenih keksa koji prožima svaki kutak doma. U bogatoj paleti tradicionalnih božićnih poslastica, čokoladni božićni keksi zauzimaju istaknuto mjesto - njihov raskošan miris i neodoljiv okus čine ih neizostavnim dijelom blagdanskog ugođaja.

Božićni čokoladni keksi s pukotinama

Jedan od najpoznatijih božićnih keksa su klasični čokoladni raspucanci s karakterističnim pukotinama. Ovi mekani keksi prekriveni su slojem šećera u prahu koji im daje izgled snježnih pahuljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Božićni čokoladni keksi s mrvicama sastojci:

  • 180 g glatkog brašna
  • 75 g kakao praha
  • 7 g praška za pecivo
  • 3 g soli
  • 350 g smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 5 g vanilije
  • 80 ml ulja
  • šećer u prahu

Božićni čokoladni keksi s mrvicama priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sol
  2. U drugoj zdjeli izmiješajte šećer, jaja, vaniliju i ulje
  3. Postepeno umiješajte suhe sastojke u tekuće
  4. Ohladite tijesto 2 sata u hladnjaku
  5. Oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer u prahu
  6. Pecite 12-14 minuta na 180°C

Dvostruko čokoladni božićni keksi

Ova raskošna verzija tradicionalnih ruskih čajnih kolačića donosi dvostruku dozu čokolade koja će oduševiti sve ljubitelje slatkog.

Image
Foto: Shutterstock

Dvostruko čokoladni božićni keksi sastojci:

  • 230 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 60 g kakao praha
  • 10 g vanilije
  • 280 g brašna
  • 1,5 g soli
  • 100 g mini čokoladnih mrvica

Dvostruko čokoladni božićni keksi priprema:

  1. Kremasto izmiješajte maslac i šećer u prahu
  2. Dodajte vaniliju i kakao prah
  3. Umiješajte brašno i sol
  4. Na kraju dodajte čokoladne mrvice
  5. Oblikujte kuglice i pecite 12 minuta na 170°C
  6. Još tople uvaljajte u šećer u prahu

Čokoladni božićni medenjaci

Spoj tradicionalnih medenjaka i bogate čokolade stvara savršenu blagdansku poslasticu koja mirisom i okusom priziva najljepše božićne uspomene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Čokoladni božićni medenjaci sastojci:

  • 350 g glatkog brašna
  • 50 g kakao praha
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 1/2 žličice klinčića
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 125 g maslaca
  • 150 g meda
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica vanilije

Čokoladni božićni medenjaci priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Pomiješajte suhe sastojke
  2. Posebno kremasto izmiješajte maslac i med
  3. Spojite smjese i dodajte jaje
  4. Ohladite tijesto minimalno 30 minuta
  5. Oblikujte i pecite na 180°C

Čokoladni božićni keksi s lješnjacima

Čokoladni božićni keksi s lješnjacima prava su blagdanska poslastica koja spaja bogatstvo čokolade i hrskavost lješnjaka. Prhki iznutra, a blago hrskavi izvana, ovi keksi odišu toplinom i luksuznim okusima koji su savršeni za blagdansko vrijeme.

Image
Foto: Shutterstock

Čokoladni božićni keksi s lješnjacima sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 150 g maslaca sobne temperature
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g sjeckanih lješnjaka
  • 100 g nasjeckane tamne čokolade

Čokoladni božićni keksi s lješnjacima priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol.
  2. U drugoj zdjeli mikserom umutite maslac sa smeđim šećerom dok smjesa ne postane kremasta.
  3. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije, dobro izmiješajte.
  4. Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu maslaca, miješajući dok se ne sjedine.
  5. Umiješajte sjeckane lješnjake i nasjeckanu čokoladu.
  6. Oblikujte tijesto u valjak promjera oko 5 cm, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
  7. Ohlađeno tijesto narežite na ploške debljine oko 1 cm i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje.
  8. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 12-15 minuta.
  9. Ohladite prije posluživanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Lady Sarna otišla izvan okvira i ispekla fantastične čokoladne keksiće s klinčićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo