Ali ovo voće može biti dosta nezgodno za guliti, te lako možete završiti s puno ostataka kore pod noktima i krpom komadića koje morate počistiti, piše Daily Mail.
Trik s mikrovalnom
Srećom, postoji i znatno lakši način guljenja naranče, nakon kojeg ćete shvatiti kako ste ih do sada cijeli život krivo gulili.
Dovoljno je 20 do 30 sekundi u mikrovalnoj da se narančina kora opusti bez da se prokuha, te će se moći znatno lakše odstraniti.
Samo pazite kada uzimate naranču iz pećnice jer kora može biti jako vruća.
Ostavite ju oko minutu da se ohladi prije nego što ju pojedete.
Naranča se ne smije peći u mikrovalnoj predugo, jer joj je kora zapaljiva a plod će početi kuhati.
Trik s nožem
No ako nemate mikrovalnu, postoji drugi trik pomoću kojeg ćete lakše oguliti naranču.
Sa samo tri zareza nožem, smanjiti ćete gubitak soka a nećete ni imati brojne komadiće oguljene naranče.
Jednostavno odrežite gornji i donji dio naranče, zatim prerežete kroz naranču s jedne strane, ali stanete kada dođete do središta voća. Ne režite skroz do kraja.
Nakon toga samo razdvojite dvije strane naranče dok svi unutrašnji dijelovi ne budu izloženi.