Sastojci:
35 dag govedine 35 dag svinjetine 10 dag mesnate dimljene slanine 50 dag luka 2 zelene i crvene paprike 2 dag masti ili malo ulja 3 češnja češnjaka 2-3 žlice slatke ili ljute (po ukusu) mljevene crvene paprike 3 žlice juhe 5 malih rajčica sol, papar 1 žličica brašna
Priprema:
Očistiti luk, narezati ga na ploške, oprati papriku, očistiti od sjemenki i narezati na rezance. Slaninu narezati na kockice i popržiti na malo masti dok ne dobije zlatnu boju, dodati luk, usitnjeni češnjak i papriku i pustiti da se dinsta.
arti-200911130306006 Za to vrijeme meso narezano na kockice posoliti, popariti pa dodati povrću.
U 3 žlice juhe razmutiti mljevenu papriku i dodavati smjesu gulašu za vrijeme dinstanja. Rajčicu preliti s vrelom vodom, oguliti i narezati na kriške pa dodati gulašu.
arti-200911300491006 Sve skupa dinstati dok meso ne postane mekano. Po izboru, možete dodati i jedan krumpir narezan na kockice. Da bi dobili gustoću, u malo vode razmutite brašna i dodajte gulašu.
Poslužite vruće uz kruh, tjesteninu ili rižu.
Prethodni članci:
arti-201006210463006 arti-201006010347006 arti-201002260512006 arti-201001210385006 arti-200911130306006 arti-200910120436006