Neki kažu da su cannelloni zapravo lazanje za djecu. Naime, okus je baš kao i kod lasagne, ali struktura je prikladnija za jesti.
Kako kuhati cannelloni?
Prvo, trebate kuhati cannelloni u slanoj kipućoj vodi 4-5 minuta. Isperite hladnom vodom, ocijedite i položite na krpu da se osuši. Napunite ih i ispecite. Vrijeme pripreme - 30 min Vrijeme kuhanja - 30 min
Upute:
U velikoj tavi ugrijte maslinovo ulje. Dodajte narezani češnjak, kasnije dodajte nasjeckani luk i kuhajte dok ne omekša.
Dodajte meso i kuhajte na laganoj vatri. Kad je meso gotovo, ugasite i neka se ohladi.
U velikoj zdjeli dobro izmiješati meso, krušne mrvice, nasjeckani peršin i origano i začinite sa soli i paprom. Zatim dodajte ribani sir, vino i jaja. To dobro izmiješati i pustiti da stoji.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U međuvremenu kuhati umak. Istopite maslac u tavi, dodati sjeckani luk pa pirjajte dok ne omekša. Dodati origano, timijan, sol i papar, dobro izmiješati. Dodajte rajčice, koncentrat rajčica i vino pa promiješajte.
Ispunite cannelloni cijevi s nadjevom. Kad ste ih poslagali u kalupu za pečenje, ulijte umak od rajčice po njima. Pospite parmezanom. Pokrijte folijom i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 C, 25-30 minuta. Ako koristite već kuhane cannelloni, trebate peći samo 15-20 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
Poslužite vruće i ukrasite začinskim biljem.