Brzinski ručak u vikend stilu: Počastite se sočnom pastirskom pitom od krumpira i mesa

Image
Foto: thinkstock, bhofack2

Gotova je za otprilike sat vremena, a užitak je neizbježan

25.2.2017.
12:00
thinkstock, bhofack2
VOYO logo

Ako si za vikend želite priuštiti preukusan obrok pun okusa i aroma mesa i povrća, onda je idealno rješenje za vas poznati britanski specijalitet - pastirska pita.

Pire krumpir, meso i povrće zapečeni u pečnici daju eksploziju okusa, a za pripremu ove verzije pastirske pite koju vam donosimo bit će vam potrebno oko sat vremena pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što će vam sve trebati i kako se priprema, a kad je ispečete, vaši će ukućani biti presretni i uvjerene smo da će s tanjura nestati u trenu.

Sastojci za mesni dio:

Image
Foto: thinkstock, sumos
  • jedna žlica maslinovog ulja
  • pola kilograma mljevene junetine ili govedine
  • jedan veliki luk nasjeckan na sitne komade
  • jedan češanj češnjaka također sitno nesjeckan
  • pola žličice mljevene, slatke crvene paprike
  • dvije žlice Worcestershire umaka (možete ga pronaći kod nas u trgovinama, ali ako ga ne nađete nije obavezno)
  • 50 grama mješavine za krem juhu (od poriluka, gljiva, šparoga - po ukusu)
  • 200 mililitara junećeg/goveđeg temeljca
  • oko pola kilograma smrznute mješavine povrća po želji (mrkva + grašak + kukuruz - najčešća kombinacija)
  • sol i papar po želji

Sastojci za pire krumpir:

Image
Foto: thinkstock, StephM2506
  • šest većih krumpira - ogulite ih i narežite na kocke
  • četiri žlice maslaca
  • oko 150 mililitara mlijeka
  • 25 grama naribanog parmezana
  • sol i papar
  • jedna žlica nasjeckanog svježeg peršina

Priprema:

Image
Foto: thinkstock, bhofack2

Za početak nasjeckane krumpire stavite kuhati, a za to vrijeme pripremajte mješavinu od mesa i povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte mljeveno meso te ga pustite da se krčka oko pet minuta, a cijelo ga to vrijeme mješajte i dodatno usitnjavajte kuhačom. Zatim dodajte luk i češnjak i pustite da se sve zajedni krčka još otprilike tri minute.

U tavu zatim dodajte mljevenu crvenu papriku, mješavinu za krem juhu, Worcestershire umak i temeljac te sve dobro promiješajte. Zatim dodajte smrznutu mješavinu povrća i ostavite da se kuha nekoliko minuta. Zatim tavu maknite s vatre i zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija.

Zatim se bacite na pripremu pire krumpira. Ocijedite skuhane krumpire i dodajte u veći lonac ili posudu. Dodajte omekšani maslac i usitnite krumpire štapnim mikserom ili ručno, a zatim dodajte parmezan, mlijeko, sol i papar te još malo miksajte.

Prebacite pripremljeno meso i povrće u posudu za pečenje, na vrh dodajte pire krumpir i rasporedite ga ravnomjerno pomoću žlice. Zatim vilicom prođite po krumpiru za završni tač te dodajte nasjeckani peršin. Sve zajedno stavite u zagrijanu pećnicu na oko 40 minuta, dok vrh pite ne poprimi zlatno-smeđu boju. Prije posluživanja dodajte još malo nasjeckanog peršina i papra i uživajte! Dobar tek :)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo