U slučaju da nemate ništa morsko pri ruci, jednako dobra je i kombinacija povrća i tjestenine. No, ne bilo kakve tjestenine, već one najsitnije, kao za juhu, koja može odlično poslužiti i u umacima.
Sastojci:
- 1 luk
- 4 češnja češnjaka
- par malih cvjetova brokule
- šparoge
- cherry rajčice
- šalica sitne tjestenine (risoni u obliku riže)
- grašak
- malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje
- sok od jednog limuna
- sol, papar, peršin, parmezan
- povrtni temeljac ili voda
Priprema:
- Na malo maslinova ulja popržite nasjeckani luk dok nije proziran te mu dodajte češnjak. Ubacite tjesteninu te je lagano popržite.
- Dodajte joj brokulu i šparoge te miješajte dok se mirisi ne povežu. Sve zalijte povrtnim temeljcem ili vodom te začinite po potrebi.
- Pustite neka zavrije, a zatim kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodajte grašak i parmezan te dobro promiješajte.
- Kada je tjestenina kuhana, a grašak mekan, dodajte malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje te limunov sok. Na kraju začinite svježim peršinom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa