Rajčice i riba odlično se slažu u svakom jelu i u svakoj kombinaciji, a najpopularniji izbor za ručak petkom jest oslić. Zaboravite na riblje štapiće koji ionako nisu vidjeli ribu već otiđite u ribarnicu i kupite pravu, frišku ribu. Kakav će to tek biti ručak kad je sljubite s pelatima, kaparima i maslinama!
Sastojci:
- dva oslića
- 800 g pelata
- 1 limun
- 100 ml bijelog vina
- 1 luk
- sol, papar, lovor, ružmarin
- kapare, crne masline
- maslinovo ulje
Priprema:
- File oslića očistite od kostiju, ljusaka i prerežite po duljini. Začinite je solju i paprom, poškropite limunom i pustite neka odstoji oko 15 minuta.
- Marinirane filete ocijedite, uvaljajte u brašno i kratko sa svake strane ispržite u tavi na maslinovom ulju.
- Ribu izvadite, a na ulje stavite luk, malo ga posolite i dinstajte dok ne omekša. Ulijte bijelo vino i pustite neka vrije dok pola ne ispari.
- Dodajte pelate i kapare i dobro promiješajte, zatim začinite lovorom, ružmarinom i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
- Umaku pridružite oslić, dodajte narezane crne masline i kuhajte još oko 10 minuta. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa