Brzinski ručak: Faširanci od mljevenog mesa s prilogom i zelenom salatom

Image
Foto: Flickr, Vesna Bojović
18.8.2016.
11:26
Flickr, Vesna Bojović
VOYO logo

Faširanci su uivijek dobra ideja za brzinski ručak, a uz njih možete poslužiti barem pet različitih priloga koje, također, možete brzinski pripremiti

Za pripremu faširanaca potrebno vam je oko pola kilograma mljevene piletine, junetine ili miješanog mesa. U to ide još i sitno sjeckani crveni luk, 2 češnja češnjaka, 1 jaje te krušne mrvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

  1. Luk možete prvo malo poržiti na tavi pa ga dodati u meso, a možete ga dodati i bez prženja, ovisno o tome kakav okus vam više paše
  2. Nakon luka, dodajte začine - sol, peršin, papar, a potom i jaje te nasjeckani češnjak
  3. Nakon što ste dodali sve sastojke, dobro rukama izmještajte smjesu dok ne postane kompaktna
  4. Kad smjesa postan kompaktna, formulirajte male loptice od mesa te ih potom pritisnite lagano među dlanovima da dobijete klasični oblik faširanaca
  5. Stavite ulje na tavu i dobro ga zagrijte, a potom u njega stavite i faširance. Okrećite ih dok se ne ispeku.
  6. Faširance možete poslužiti uz pomfirt, krumpir salatu, kuhanu ružu te brojne druge priloge, ovisno o vašem ukusu i raspoloživom vremenu. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo