Faširanci su uivijek dobra ideja za brzinski ručak, a uz njih možete poslužiti barem pet različitih priloga koje, također, možete brzinski pripremiti
Za pripremu faširanaca potrebno vam je oko pola kilograma mljevene piletine, junetine ili miješanog mesa. U to ide još i sitno sjeckani crveni luk, 2 češnja češnjaka, 1 jaje te krušne mrvice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema:
- Luk možete prvo malo poržiti na tavi pa ga dodati u meso, a možete ga dodati i bez prženja, ovisno o tome kakav okus vam više paše
- Nakon luka, dodajte začine - sol, peršin, papar, a potom i jaje te nasjeckani češnjak
- Nakon što ste dodali sve sastojke, dobro rukama izmještajte smjesu dok ne postane kompaktna
- Kad smjesa postan kompaktna, formulirajte male loptice od mesa te ih potom pritisnite lagano među dlanovima da dobijete klasični oblik faširanaca
- Stavite ulje na tavu i dobro ga zagrijte, a potom u njega stavite i faširance. Okrećite ih dok se ne ispeku.
- Faširance možete poslužiti uz pomfirt, krumpir salatu, kuhanu ružu te brojne druge priloge, ovisno o vašem ukusu i raspoloživom vremenu. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa