fokus na zdravo / Žumberački OPG osvojio je brojna priznanja, a njihov novi namaz već je popularan: 'Bit će i verzija bez šećera'

Image

U okviru školske sheme koju provodi Ministarstvo poljoprivrede, njihovi sokovi i jagode poslužuju se djeci u nekim školama

16.10.2022.
12:00
VOYO logo

U malenom mjestu Ferenci, u blizini grada Ozlja, na području Parka prirode Žumberak Ivica i Danijela u jedan su povezali dva OPG-a i tako je 2018. godine nastao OPG Štenta. Ivica Štenta se poljoprivredom bavi od 2007. godine, a Danijela Polovic svoj OPG je registrirala 2011. godine. No tek nakon udruženja podigli su nove nasade.

''Tada smo zajedno podigli nove nasade jagode, malina, aronije, proširili pčelinje zajednice i opremili pogon za preradu voća'', ispričala nam je Danijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: OPG Štenta

Novo i odmah popularno

Ovi vrijedni poduzetnici ima veliki asortiman proizvoda, u ponudi njihovog OPG-a nalaze se svježe jagode, maline, sokovi, sirupi, džemovi, med i proizvodi od meda. Uz to, proizvode prirodnu kozmetiku, a nedavno su na tržište stavili i svoj najnoviji proizvod Kestenmaza.

''Kestenmaza, koji je u prodaji tek desetak dana, doživio je veliku potražnju. Kupci ga jako dobro prihvaćaju. Riječ je o namazu od kestena i čokolade, a planiramo napraviti i varijantu bez bijelog šećer’’, rekla je Danijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: OPG Štenta

Najpopularniji proizvod OPG Štenta je sok od jabuke, a kupci bilo što iz njihove ponude mogu naručiti putem njihove web stranice.

‘’Proizvode šaljemo poštom na adresu kupca, a organiziramo i besplatne osobne dostave za Karlovac, Zagreb, Rijeku i Split. Naše proizvode moguće je pronaći i u manjim trgovinama zdrave hrane, dok sokove u ponudi imaju ugostiteljski objekti diljem Karlovačke županije, u Jastrebarskom i Opatiji’’, rekla je vlasnica OPG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru školske sheme koju provodi Ministarstvo poljoprivrede, njihovi sokovi i jagode poslužuju se djeci u nekim školama u Karlovačkoj županiji.

Image
Hrvatski otočni proizvod /

Na malenom otoku bračni par proizvodi namaz od artičoke: 'Specifična je to biljka. Ili je vole ili mrze'

Image
Hrvatski otočni proizvod /

Na malenom otoku bračni par proizvodi namaz od artičoke: 'Specifična je to biljka. Ili je vole ili mrze'

Osvojili brojne medalje

Posebno se ponose na brojne certificate i nagrade koje su osvojili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’Svježe jagode i maline, sokovi i džemovi nose jamstveni žig Živjeti zdravo, kojeg odobrava HZJZ. Sok od jabuke, sok od aronije i džem od maline nose oznaku Plavi ceker, a koju pak dodjeljuje Grad Zagreb. Na ocjenjivanju proizvoda biljnog porijekla u organizaciji Ministarstva poljoprivrede 2021. naš sok od jabuke osvojio je zlato, a sok od jabuke i višnje srebro. Ove smo godine na istom natjecanju dobili zlato za sok od aronije, broncu za džem od jabuke i cimeta, a za našu Kestenmazu priznanje’’, naglasila je Danijela.

‘’Naš med nosi oznaku Med hrvatskih pčelinjaka, a dobili smo zlato za med kesten i srebro za bagremov med 2018. na ocjenjivanju meda u Virovitici, a 2020. srebro za med bagrem i livadu na ocjenjivanju meda u Osijeku’’, dodaje vlasnica OPG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: OPG Štenta

Ivica i Danijela naglašavaju kako vole svoj posao, jer se mora raditi s ljubavi nešto u što se ulaže 100 posto sebe. A uz toliku želju za uspjehom, ne čudi da već imaju ambiciozne planove za budućnost.

‘’Trenutno radimo na projektu uređenja objekata za smještaj te u bliskoj budućnosti očekujemo da će projekt zaživjeti i da ćemo krenuti s dopunskom djelatnosti na našem OPG-u kroz koju očekujemo veću prodaju proizvoda i povećanje dohotka ostvarenog kroz poslovanje našeg OPG- a’’, izjavila je Danijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo