Ovih dana u trgovinama možete pronaći toliko raznolikog voća. Tržnice su također odlično mjesto za pronalaženje sezonskih proizvoda. Bilo da želite zeleno voće ili bilo koju duginu boju, opcija vam nikad neće nedostajati. Međutim, specifičnost zelenog voća je velik broj antioksidansa i vitamina C. Stoga je potrebno znati koje je zeleno voće najzdravije.
Prvo na listi zelenog voća je zeleno grožđe. Zeleno grožđe je vrsta grožđa koja je mala i ima zelenu boju izvana. Meso zelenog grožđa je blago prozirna pulpa koja je slične boje kao i izvana. Zeleno grožđe je slatkog i kiselkastog okusa.
Sljedeće na listi zelenog voća je kivi. Kivi vrsta je voća ovalnog oblika i smeđe boje izvana s nejasnom teksturom. Meso kivija je svijetlozeleno i ima sitne crne sjemenke. Kivi je slatkastog i pikantnog okusa te je izvrstan izvor vitamina C i antioksidansa.
Čerimoja je još jedna vrsta zelenog voća. Čerimoje su vrsta voća zelene ili žute boje izvana s kožicom koja izgleda slično limunu. Meso čerimoje je mekano i bijelo. Čerimoje imaju predivan, slatkast i kremast okus koji je drugačiji od bilo čega drugog. Čerimoje su izvrstan izvor kalija i magnezija.