Zapečene meksičke tortilje s piletinom popularno je jelo koje možete i sami pripremiti. Za pripremu ovog jela izdvojite sat vremena, priprema je jednostavna, a jelo vrlo ukusno.
Zapečene meksičke tortilje s piletinom sastojci:
- glavica luka
- 30 dkg feta sira
- 2 dcl kokošje juhe
- 1 kg pilećih prsa
- 5 tortilja
- žličica kumina
- žličica majčine dušice
- 2.5 dcl pasirane rajčice
- 3 češnja čenjaka
- maslinovo ulje
- chili jalapeno
Zapečene meksičke tortilje s piletinom priprema:
Na tavi na ulju pržite posoljeni luk te dodajte piletinu narezanu na trakice. Posolite i pržite oko 4 minute.
Zatim dodajte češnjak, kumin, majčinu dušicu, chili jalapeno i sve zajedno izmiješajte, te izvadite sa strane.
Ulijte u tavu rajčicu i juhu. Neka se kuha još 4 minute.
Prelijte dno vatrostalne posude s umakom od rajčice, posložite torilje, stavite pilerinu, feta sir i umak od rajčice. Prekrijte drugom tortiljom i postupak ponovite dok imate tortilja i nadjeva.
Prelijre umakom od rajčice i pecite na 180 stupnejva oko pola sata.
Zapečene meksičke tortilje s piletinom su gotove, poslužite ih dok su još tople.