Glavno jelo /

Zapečena piletina u bijelom umaku

Image

Kako pripremiti pileća prsa? Donosimo vam recept za pripremu jela zapečena piletina u bijelom umaku.

15.8.2021.
16:03
VOYO logo

Zapečena piletina u bijelom umaku jedan je od načina kako možete pripremiti pileća prsa. Priprema je jednostavna, a jelo je gotovo za samo 15 minuta. Stoga ako se u potrazi za receptom za brzo jelo od piletine tada ste na pravom putu.

Zapečena piletina u bijelom umaku sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 pileća prsa

7 dkg glatkog brašna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 dkg parmezana

četvrtina žličice papra

četvrtina žličice soli

Sastojci za bijeli umak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice maslaca
  • žličica češnjaka
  • pola žlice glatkog brašna
  • 1.2 dcl mlijeka
  • pola žličice parmezana
  • četvrtina žličice soli
  • 10 dkg peršina
  • 3 dkg luka
  • 1.2 dcl pilećeg temljeca ili bijelog vina
  • 1.2 dcl kiselog vrhnja
  • žlica soka od limuna
  • četvrtina žličice papra

Zapečena piletina u bijelom umaku priprema:

Pomiješajte brašno, parmezan, sol i papar te premažite pileća prsa. Stavite piletinu peći na ulje na tavu i kada je pečena stavite je sastrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umak napravite tako da na tavi na ulju i maslacu pirjajte češnjak i luk. Dodajte brašno i pirjajte. Ulijte pileći temeljac i kratko pirjajte. Nakon toga slijedi mlijeko i parmezan. Začinite sa soli i paprom

Stavite piletinu u tavu i pecite je oko dvije minute sa svih strana. Dodajte kiselo vrhnje i peršin.

Zapečena piletina u bijelom umaku je gotova, možete je poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo