Varivo za ručak /

Varivo od slanutka i poriluka - recept i priprema

Image

Varivo od slanutka i poriluka je zasitno jelo s kojim ne možete pogriješiti. Stoga ako ste u potrazi za jelom na žicu pripremite varivo od slanutka i poriluka.

16.11.2022.
16:00
VOYO logo

Varivo od slanutka i poriluka je vrlo jednostavno za napraviti. To je zasitno jelo koji se može jesti u svako doba dana. Varivo od slanutka i poriluka možete i zamrznuti.

Varivo od slanutka i poriluka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • luk
  • poriluk
  • ružmarin
  • ½ žličice crnog papra
  • prstohvat soli
  • 2 lista lovora
  • sok od jednog limuna i kora limuna
  • 5 šalica kuhanog slanutka
  • šalica zobenog mlijeka
  • 10 dkg špinata

Varivo od slanutka i poriluka priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Odrežite vrh glavice češnjaka i pokapajte izložene češnjeve s malom količinom maslinovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češnjak zamotajte u papir za pečenje, a zatim kuhinjsku foliju i pecite oko 30-35 minuta, dok režnjevi ne omekšaju i ne budu ljepljivi. Staviti na stranu. S poriluka odrežite zeleni dio, a preostali dio prerežite po dužini na pola i očistite od griža koji se krije između slojeva. Poriluk i luk sitno nasjeckajte. Zagrijte maslinovo ulje u loncu. Dodajte poriluk i luk i pirjajte na srednjoj niskoj temperaturi dok ne postanu prozirni.

Zatim ubacite sitno nasjeckani svježi češnjak i narezane listove ružmarina. Pirjajte još 2-3 minute uz često miješanje. Zatim dodajte papar, sol, lovorov list, malo limunove kore, kuhani slanutak i oko 600 ml vode. Pustite da sve lagano prokuha. U međuvremenu pomiješajte šalicu slanutka sa svim pečenim režnjevima češnjaka i mlijeka. U kuhano varivo umiješajte izmiksani slanutak i pečeni češnjak.

Sitno nasjeckajte špinat i ostavite da se kuha 2 do 3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospođica savršena
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo