Majčina dušica je začin koji se sve češće koristi u pripremanju jela, a može se uzgojiti u vrtu ili u tegli na balkonu. Kako izgleda uzgoj majčine dušice?

Postoje mnogobrojne vrste biljke majčina dušica, ali jedna do najčešćih je majčina dušica koja je poznata kao poljski timijan, to je ljekovita i začinska biljka.

Uzgoj majčine dušice je jednostavan, to nije zahtjevna bilja i bez problema ju možete ugojiti u posudama. Majčina dušica voli sunčana i svjetla mjesta, vrlo je otporna i ne zahtjeva neku posebnu njegu. Tijekom ljeta začinsku biljku majčina dušica najbolje je staviti na sunčano mjesto, a tijekom zime premjestiti u južni topliji dio doma. Možete ju smjestiti i u kuhinji jer ona voli vlažna mjesta, pa je dobra pozicija za uzgoj majčine dušice sama kuhinja. Što se tiče zalijevanja majčina dušica ne zahtjeva mnogo vode, dovoljno ju je zaliti jedanput na tjedan. Kod zalijevanja važno je da se napravi dobra propusnost vode.

Kada uberete majčinu dušicu, onda može u hladnjaku stajati do tjedan dana, a sušenu možete čuvati do 6 mjeseci.

Uzgoj majčine dušice nije zahtjeva, pa je tako možete uzgojiti u svom domu i uvijek imati pri ruci kada vam zatreba kod pripreme jela.