Umak od kopra s mlijekom sve je što trebate kako biste poboljšali okus svojim jelima. Bez obzira pripremate li prilog pa ne želite da bude suh ili vam vaše pečenje treba umak, umak od kopra s mlijekom ono je s čime ne možete pogriješiti.
Pozitivna stvar je ta da se umak od kopra s mlijekom priprema vrlo brzo, a sve što vam treba je:
- 100 g maslaca
- 400 ml mlijeka
- 2 žlice glatkog brašna
- Kopar
- Sol, papar
Rastopite maslac u tavi te popržite brašno do zlatnožute boje. Kopar narežite sitno, a količinu birate vi, ovisno o tome koliko intenzivan okus želite. Popržite kopar nekoliko minuta da ispusti jak miris. Zatim kopar zalijte mlijekom i miješajte pjenjačom. Posolite i popaprite. Kuhajte do željene gustoće.
Osim što ovako pripremljeni umak od kopra s mlijekom možete poslužiti s drugim jelima, možete ga poslužiti i samostalno, uz kruh.