Umak od indijskih oraščića odličan je dodatak glavnom jelu. Uz pomoć recepta pripremite umak od indijskih oraščića.
Sastojci za umak od indijskih oraščića:
- ½ šalice sirovih indijskih oraščića
- ½ šalice vode
- 1 šalica svježih listova bosiljka
- 2 lista špinata
- 3 žlice jabučnog octa ili limunovog soka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica kvasca
- sol
Priprema umaka od indijskih oraščića:
Na samom početku pripreme umaka od indijskih oraščića, važno je da najprije ocijedite i isperete indijske oraščiće koji su već ranije natopljeni u vodi. Nakon toga sve dodajte u blender ili mikser i umutite dok ne smjesa ne postane u potpunosti glatka.
Ako imate blender velike brzine, to će potrajati samo 10 do 20 sekundi. Još uvijek možete postići glatki umak mikserom, samo ćete morati potrošiti još nekoliko minuta na to i zaustaviti se i nekoliko puta sastrugati stranice.
Nakon što ste temeljito izmiješali sve sastojke, kušajte umak od indijskih oraščića te prema potrebi prilagodite začine. Umak će se stajanjem malo zgusnuti, a održat će se u hladnjaku nekoliko dana ako ga odmah ne pojedete.
Možete ga poslužiti s miješanim pečenim povrćem i smeđom rižom ili kvinojom za zasitan i zdrav obrok.