Kuharica /

Umak od indijskih oraščića - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Indijski oraščići djeluju egzotično, no sve su traženiji i na našem tržištu. Kako pripremiti umak od indijskih oraščića?

21.3.2022.
13:41
Pixabay
VOYO logo

Umak od indijskih oraščića odličan je dodatak glavnom jelu. Uz pomoć recepta pripremite umak od indijskih oraščića.

Sastojci za umak od indijskih oraščića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ šalice sirovih indijskih oraščića
  • ½ šalice vode
  • 1 šalica svježih listova bosiljka
  • 2 lista špinata
  • 3 žlice jabučnog octa ili limunovog soka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica kvasca
  • sol

Priprema umaka od indijskih oraščića:

Na samom početku pripreme umaka od indijskih oraščića, važno je da najprije ocijedite i isperete indijske oraščiće koji su već ranije natopljeni u vodi. Nakon toga sve dodajte u blender ili mikser i umutite dok ne smjesa ne postane u potpunosti glatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako imate blender velike brzine, to će potrajati samo 10 do 20 sekundi. Još uvijek možete postići glatki umak mikserom, samo ćete morati potrošiti još nekoliko minuta na to i zaustaviti se i nekoliko puta sastrugati stranice.

Nakon što ste temeljito izmiješali sve sastojke, kušajte umak od indijskih oraščića te prema potrebi prilagodite začine. Umak će se stajanjem malo zgusnuti, a održat će se u hladnjaku nekoliko dana ako ga odmah ne pojedete.

Možete ga poslužiti s miješanim pečenim povrćem i smeđom rižom ili kvinojom za zasitan i zdrav obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo