Kuharica / U čemu je tajna i kako najbolje ispeći cijelo pile?

Image
Foto: Pixabay

Sočno i ukusno pile pravi je simbol svečanog ručka. Kako najbolje ispeći cijelo pile?

5.7.2023.
11:58
Pixabay
VOYO logo

Ispeći cijelo pile može biti izazov, ali uz nekoliko ključnih koraka možete postići savršeno pečeno i sočno pile koje će oduševiti vaše ukućane.

Prije pečenja, preporučuje se priprema pileta - operite ga iznutra i izvana te ga dobro osušite. Možete ga začiniti prema svom ukusu, koristeći sol, papar, češnjak, origano, ili druge začine koji odgovaraju vašem receptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije pečenja, pile možete natrljati maslacem ili uljem kako bi se koža zapekla i postala hrskava.

Prije pečenja pileta, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Stavite cijelo pile na lim za pečenje ili u vatrostalnu posudu i pecite ga prema preporučenom vremenu. Prosječno vrijeme pečenja je oko 20 minuta po 450 grama pileta, ali to može varirati ovisno o veličini pileta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste bili sigurni da je pile dovoljno pečeno, koristite termometar za hranu i provjerite unutarnju temperaturu piletine, koja bi trebala doseći 75 stupnjeva Celzijevih.

Nakon što je pile pečeno, izvadite ga iz pećnice i pustite da odmori nekoliko minuta prije nego ga narežete i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo