Blagdanski stol / Tradicionalni uskršnji doručak

Image

Uskrs se ne može zamisliti bez tradicionalnog uskršnjeg doručka. Kako pripremiti tradicionalni uskršnji doručak?

5.8.2021.
10:14
VOYO logo

Tradicionalni uskršnji doručak neizostavan je dio uskršnjeg stola. Osnova tradicionalnog uskršnjeg doručka je kuhana šunka.

Tradicionalni uskršnji doručak sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 7 peciva
  • 10 dkg slanine
  • 4 jaja
  • vezica mladog luka
  • 3.5 dcl mlijeka
  • 35 dkg kuhane šunke
  • žličica majčine dušice
  • 2 dkg maslaca
  • papar
  • sol

Tradicionalni uskršnji doručak priprema:

Pecivo narežite na kocke, posolite i prelijte s mlijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaninu stavite pržiti u nauljenu tavu, dodjate mladi luk narezan na kolutove te pržite kratko. Prema potrebi dodajte ulja. U tavu dodajte šunku narezanu na kocke i pržite oko dvije minute. Začinite s majčinom dušicom, paprom i soli.

U posudi umitite 4 jaja, prelijte ih preko peciva, dodjate šunku i pancetu. U smjesu dodajte zeleni dio maldog luka i izradite smjesu rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjestu stavite u vatrostalnu posudu koju ste namastili i brašnom posipali.

Stavite peći na 190 stupnjeva oko 40 minuta. Tradicionalni uskršnji doručak je gotov i možete ga poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maknite s vatre, dodajte maslac i neka se rastopi.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo