Tjestenina u kombinaciji sa svinjetinom glavno je jelo koje možete pripremiti za brz i ukusan obrok. Uz nekoliko dodatnih sastojaka možete spojiti tjesteninu sa svinjetinom kako ovo jelo ne bi ispalo dosadno i suho.
Sastojci za tjesteninu sa svinjetinom:
- svinjski file začinjen češnjakom i biljem
- tjestenina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 male tikvice, narezane po dužini i narezane na ploške
- 1 manji crveni luk narezan na tanke ploške
- 200g narezanih svježih gljiva
- ½ šalice sušenih rajčica
- 1 žličica mljevenog češnjaka
- ¼ šalice maslaca
- ½ šalice ribanog parmezana
- 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
Tjesteninu za početak skuhajte onako kako je napisano na pakiranju. Dok se ona krčka, stavite električnu tavu ili wok da se zagrije na 180C.
Svinjetinu narežite na tanke trakice i stavite u tavu s uljem. Pecite svinjetinu oko 5 minuta. Potom u tavu sa svinjetinom dodajte povrće, češnjak, maslac i pržite oko 5 minuta.
Nakon što je tjestenina kuhana, ocjedite je i dodajte u tavu s svinjetinom. Za kraj dodajte sir i bosiljak u tjesteninu sa svinjetinom.