Talijanska kuhinja /

Tjestenina s gljivama i rajčicom za cijelu obitelj

Image
Foto: Pixabay

Tražite brzo i jednostavno jelo koje će vas oduševiti jedinstvenim okusom? Tjestenina s gljivama i rajčicom je savršen izbor. Saznajte kako se priprema tjestenina s gljivama i rajčicom.

10.7.2023.
11:06
Pixabay
VOYO logo

S gljivama, češnjakom i vinom ne možete pogriješiti. Sve to spojite s dobrom količinom tjestenine, dodajte umak od rajčice i dobit ćete ovu jednostavnu, ali ukusnu talijansku večeru. Sastojci za tjesteninu s gljivama i rajčicom su:

  • 450 grama tjestenine
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 ljutika, nasjeckana
  • 4 režnja češnjaka, mljevena
  • 300 grama šampinjona, narezanih na ploške
  • 240 ml crvenog vina
  • 1 konzerva zgnječenih rajčica
  • Sol i papar, po ukusu
  • Nasjeckani svježi peršin, za ukras

Kada pripremate tjesteninu s gljivama i rajčicom najprije zakuhajte veliki lonac vode začinjene solju. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na kutiji dok ne budu al dente. Prije cijeđenja odvojite pola šalice vode od kuhanja. U međuvremenu, u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na jakoj vatri. Dodajte ljutiku i kuhajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Dodajte češnjak kuhajte još minutu da omekša. Dodajte gljive te kuhajte dok ne puste tekućinu i dok ona ne ispari, oko 8 do 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte vino, rajčice i nasjeckani peršin. Začinite solju i paprom po ukusu. Smanjite toplinu na srednju te kuhajte dok ne postane gusti umak, oko 5 minuta. Prebacite ocijeđenu tjesteninu u tavu s umakom od rajčice, miješajte dok se ne prekriju. Ako vam se čini pregusto, dodajte vode za tjesteninu koliko je potrebno da opusti. Tjestenina s gljivama i rajčicom je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo