S gljivama, češnjakom i vinom ne možete pogriješiti. Sve to spojite s dobrom količinom tjestenine, dodajte umak od rajčice i dobit ćete ovu jednostavnu, ali ukusnu talijansku večeru. Sastojci za tjesteninu s gljivama i rajčicom su:
- 450 grama tjestenine
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 ljutika, nasjeckana
- 4 režnja češnjaka, mljevena
- 300 grama šampinjona, narezanih na ploške
- 240 ml crvenog vina
- 1 konzerva zgnječenih rajčica
- Sol i papar, po ukusu
- Nasjeckani svježi peršin, za ukras
Kada pripremate tjesteninu s gljivama i rajčicom najprije zakuhajte veliki lonac vode začinjene solju. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na kutiji dok ne budu al dente. Prije cijeđenja odvojite pola šalice vode od kuhanja. U međuvremenu, u velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na jakoj vatri. Dodajte ljutiku i kuhajte dok ne porumeni, oko 5 minuta. Dodajte češnjak kuhajte još minutu da omekša. Dodajte gljive te kuhajte dok ne puste tekućinu i dok ona ne ispari, oko 8 do 10 minuta.
Dodajte vino, rajčice i nasjeckani peršin. Začinite solju i paprom po ukusu. Smanjite toplinu na srednju te kuhajte dok ne postane gusti umak, oko 5 minuta. Prebacite ocijeđenu tjesteninu u tavu s umakom od rajčice, miješajte dok se ne prekriju. Ako vam se čini pregusto, dodajte vode za tjesteninu koliko je potrebno da opusti. Tjestenina s gljivama i rajčicom je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!