Tahini umak vrlo je ukusan i može se iskoristiti i kao umak za salatu. Možete ga napraviti i sami kod kuće za samo 15 minuta. Tahini umak za salatu čuvajte u staklenci u hladnjaku do mjesec dana.
Tahini umak za salatu sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1/3 šalice tahinija
- 1/3 šalice svježeg soka od limuna
- žličica javorovog sirupa ili meda
- žlica maslinovog ulja
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice vode
Tahini umak za salatu priprema:
Za pripremu tahini umaka za salatu najprije pomiješajte tahini sa sokom od limuna, dodajte maslinovo ulje, javorov sirup i sol.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od svih sastojaka napravite kremasti preljev, ako je potrebno dodajte još malo vode. Tahini umak za salatu ohladite i prije upotrebe ostavite kratko na sobnoj temperaturu.
Tahini umak za salatu čuvajte u staklenki u hladnjaku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa