Pileći Stroganoff
SASTOJCI:
Kad je meso gotovo, izvadite ga, a na masnoću dodajte luk i češnjak, koje lagano prepržite i zatim stavite na meso.
- 80 dkg pilećih prsa
- 1 luk
- 5 dkg kiselih krastavaca
- 10 dkg maslaca
- 1 dcl kiselog vrhnja
- 15 dkg smeđih šampinjona
- 1 dcl bijelog vina
- sol
- papar
- brašno
- crvena paprika
PRIPREMA:
Za početak napravite mješavinu brašna i crvene paprike. U mješavinu dodajte piletinu narezanu na rezance. Maslac rastopite na tavi, dodajte malo maslinovog ulja i prepržite piletinu.
Kad je meso gotovo, izvadite ga, a na masnoću dodajte luk i češnjak, koje lagano prepržite i zatim stavite na meso. Dodajte malo ulja na tavu i stavite gljive. Kad su se gljive prepržile, meso i luk vratite u tavu. Dodajte nasjeckane kisele krastavce i bijelo vino, posolite, popaprite i pustite dvije minute da se lagano pirja. Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Ukrasite s malo peršina.
Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.