'KUHAR I POL' SAMO ZA VAS /

Stroganoff - kako to moćno zvuči!

'Da smo u Rusiji, ovo bismo jelo poslužili vjerojatno uz dobru votku', rekao je Tomislav Gretić nakon pripreme pilećeg stroganoffa.

21.5.2012.
18:00
VOYO logo

Pileći Stroganoff

SASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je meso gotovo, izvadite ga, a na masnoću dodajte luk i češnjak, koje lagano prepržite i zatim stavite na meso.

  1. 80 dkg pilećih prsa
  2. 1 luk
  3. 5 dkg kiselih krastavaca
  4. 10 dkg maslaca
  5. 1 dcl kiselog vrhnja
  6. 15 dkg smeđih šampinjona
  7. 1 dcl bijelog vina
  8. sol
  9. papar
  10. brašno
  11. crvena paprika
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za početak napravite mješavinu brašna i crvene paprike. U mješavinu dodajte piletinu narezanu na rezance. Maslac rastopite na tavi, dodajte malo maslinovog ulja i prepržite piletinu.

Kad je meso gotovo, izvadite ga, a na masnoću dodajte luk i češnjak, koje lagano prepržite i zatim stavite na meso. Dodajte malo ulja na tavu i stavite gljive. Kad su se gljive prepržile, meso i luk vratite u tavu. Dodajte nasjeckane kisele krastavce i bijelo vino, posolite, popaprite i pustite dvije minute da se lagano pirja. Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Ukrasite s malo peršina.

Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo