'KUHAR I POL' SAMO ZA VAS /

Stroganoff - kako to moćno zvuči!

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      'Da smo u Rusiji, ovo bismo jelo poslužili vjerojatno uz dobru votku', rekao je Tomislav Gretić nakon pripreme pilećeg stroganoffa.

      21.5.2012.
      18:00
      VOYO logo

      Pileći Stroganoff

      SASTOJCI:

      Kad je meso gotovo, izvadite ga, a na masnoću dodajte luk i češnjak, koje lagano prepržite i zatim stavite na meso.

      1. 80 dkg pilećih prsa
      2. 1 luk
      3. 5 dkg kiselih krastavaca
      4. 10 dkg maslaca
      5. 1 dcl kiselog vrhnja
      6. 15 dkg smeđih šampinjona
      7. 1 dcl bijelog vina
      8. sol
      9. papar
      10. brašno
      11. crvena paprika
      Image
      Foto: RTL

      PRIPREMA:

      Tekst se nastavlja ispod oglasa

      Za početak napravite mješavinu brašna i crvene paprike. U mješavinu dodajte piletinu narezanu na rezance. Maslac rastopite na tavi, dodajte malo maslinovog ulja i prepržite piletinu.

      Tekst se nastavlja ispod oglasa

      Kad je meso gotovo, izvadite ga, a na masnoću dodajte luk i češnjak, koje lagano prepržite i zatim stavite na meso. Dodajte malo ulja na tavu i stavite gljive. Kad su se gljive prepržile, meso i luk vratite u tavu. Dodajte nasjeckane kisele krastavce i bijelo vino, posolite, popaprite i pustite dvije minute da se lagano pirja. Na kraju dodajte kiselo vrhnje. Ukrasite s malo peršina.

      Image
      Foto: RTL

      Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.

      Tekst se nastavlja ispod oglasa
      VOYO logo