Kako pripremiti ukusno jelo sa škarpinom na jednostavan i brz način?
Riba škarpina odličan je izbor za pripremu ručka. Barem jedanput na tjedan neka se riba pronađe na vašem jelovniku. Donosimo provjereni recept kako se priprema škarpina.
Sastojci za pripremu škarpine:
fileti škarpine
5 žlica maslaca
limun
Marinada za pripremu škarpine:
2 žličice paprike
1 žličica papra
½ žličice mljevenog crnog papra
½ žličice sušenog origana
½ žličice suhe majčine dušice
1 žličica češnjaka
1 žličica sitno nasjeckanog luka
1 žličica šećera
2 žličice soli
Recept za pripremu škarpine:
Da biste napravili začin za crnu ribu, pomiješajte sve sastojke u maloj zdjeli i dobro promiješajte.
Posušite filete papirnatim ručnikom. Rastopite dvije žlice maslaca i slastičarskom četkicom premažite obje strane fileta.
Na svaki file stavite otprilike žlicu mješavine začina i utrljajte ga prstima. Okrenite filete i ponovite.
Dodajte tri žlice maslaca u tavu. Kad se maslac otopi, a tava vruća, dodajte ribu i kuhajte nesmetano pet minute. Lopaticom okrenite ribu i kuhajte još tri do četiri minute ili dok riba ne bude gotova. Riba je gotova tako da meso postane neprozirno i lako se ljušti kada se probode vilicom.
Svaki file prelijte malo sokom od limuna i odmah poslužite.