Recept /

Sastojci za ukusnu, slatku i sočnu baklavu

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali napraviti sami baklavu? Ako niste vrijeme je da probate, nabavite sve sastojke potrebne za baklavu i krenite u pripremu.

21.2.2022.
16:31
Pixabay
VOYO logo

Volite jesti baklavu, ali se nikad niste okušali u pripremi i zainteresirani ste? Bez brige, ovdje ćete pronaći sve potrebne sastojke za baklavu.

Sastojci potrebni za baklavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 pakiranje kora za baklavu
  • nasjeckani orašasti plodovi
  • 125 g maslaca
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 šalica vode
  • 120 g šećera
  • malo ekstrakta vanilije
  • 70 g meda

Postupak pripreme baklave:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Dno i stranice kalupa namažite maslacem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasjeckajte orahe i pospite cimetom. Staviti na stranu. Razmotajte filo tijesto. Cijeli snop prepolovite da stane u posudu. Pokrijte filo tijestp vlažnom krpom da se ne osuši dok radite. U kalup stavite dva lista tijesta, dobro premažite maslacem. Ponavljajte dok ne dobijete 8 listova u slojevima. Po vrhu pospite 2 - 3 žlice mješavine orašastih plodova. Na vrh stavite dva lista tijesta, maslac, orašaste plodove, premažite slojevima. Gornji sloj trebao bi imati oko 6 - 8 listova.

Oštrim nožem izrežite dijamantne ili kvadratne oblike sve do dna posude. Možete rezati u 4 duga reda i napraviti dijagonalne rezove. Pecite oko 50 minuta dok baklava ne postane zlatna i hrskava.

Napravite preljev dok se baklava peče. Šećer i vodu kuhajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte vaniliju i med. Pirjajte oko 20 minuta.

Baklavu izvaditi iz pećnice i prelijte preljevom. Pustite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo