Rižoto sa svježim šampinjonima jelo je koje je lako napraviti, ali je isto tako lako pogriješiti u njegovoj pripremi. Svojim okusom rižoto sa svježim šampinjonima oduševit će svakoga, no važno je slijediti recept.
Da bi se rižoto sa svježim šampinjonima našao na vašem stolu, od sastojka vam treba:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 500 g bijelih šampinjona
- šalica arborio riže
- povrtni temeljac
- 1 manji luk
- maslinovo ulje
- 1 dcl vode
- 1 dcl bijelog vina
- začini
Rižoto sa svježim šampinjonima priprema se u nekoliko koraka:
- Na nekoliko kapi ulja dinstajte sitno nasjeckani luk
- Kad luk poprimi svoju zlatnu boju, dodajte sitno narezane bijele šampinjone.
- Miješajte i čekajte da šampinjoni puste vodu.
- Ostavite šampinjone da se dinstaju tako dugo dok voda ne ispari
- Dodajte rižu, 1 dcl vode i povrtni temeljac.
- Ostavite da zavri pa dodajte bijelo vino i začine prema želji.
- Ostavite da se sve lagano krčka. Prema potrebi dodajte još malo vode.
Rižoto sa svježim šampinjonima je gotovo i možete ga poslužiti kao glavno jelo ili prilog uz glavno jelo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa