Ako ste ljubitelj bundeva, ovaj rižoto je savršen izbor. Kako pripremiti rižoto od bundeve?
Sastojci za rižoto od bundeve:
- 2 srednje tikvice
- 1 šalica povrtnog temeljca
- 1 crveni luk
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200 g ricotte
- 1 šalica riže
- 1 ružmarin
- 3 češnja češnjaka
- 400 g bundeve
- 120 g parmezana
Ovako se priprema rižoto od bundeve:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pleh obložite papirom za pečenje. Bundevu rasporedite na pripremljeni pleh i pecite 20 minuta ili dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice i grubo izgnječite vilicom.
U međuvremenu zagrijte ulje u srednjoj tavi na jakoj vatri. Dodajte luk, češnjak i ružmarin te pirjajte 1 minutu. Dodajte rižu i kuhajte, miješajući, 1 minutu ili dok riža ne postane prozirna. Dodajte temeljac i 3 šalice vode i dobro promiješajte da se riža rasporedi. Smanjite vatru na nisku, poklopite i pirjajte 15 minuta. Skinite poklopac i promiješajte, vratite poklopac i kuhajte još 5 minuta ili dok riža ne postane al dente.
Dodajte tikvice i bundevu i kuhajte 2 minute. Promiješajte ricottu i parmezan i podijelite po zdjelicama za posluživanje. Vaš rižoto od bundeve je gotov.