Riža s piletinom na talijanski način
Riža s piletinom na talijanski način priprema se sat vremena, priprema nije zahtjevna, a jelo je vrlo ukusno. Za pripremu ovog jela potreni su vam pileći batci, zabatci i krilca.
Riža s piletinom na talijanski način sastojci:
1 kg pilećih bataka, zabataka i krilaca
2 glavice luka
40 dkg riže
20 dkg mrkve
2 celerove stabljike
10 dkg sira
1 dcl bijelog vina
sol
10 dkg maslaca
maslinovo ulje
Riža s piletinom na talijanski način priprema:
Na maslinovom ulju pržite piletinu koju ste posolili. Piletinu pržite sa svih strana dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Nakon 20-ak minuta izvadite piletinu i na masnoću od piletine dodajte luk, mrkvu koju ste naribali i stabljiku celera. Sve posolite i promiješajte.
Nakon što povrće omekša vratite piletinu i ulijte bijelo vino. Kada vino ispari dodajte rižu i maslac uz dodatak vode da prekrije sve sastojke.
Kuhajte na laganoj vatri i ankon 20 minuta maknite s vatre.
Prije posluživanja naribajte sir i pospijte po jelu. Riža s piletinom na talijanski način je spremna za posluživanje kao glavno jelo.
403 Forbidden