Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Riža s piletinom na talijanski način

Riža s piletinom na talijanski način glavno je jelo koje je vrlo ukusno, a jednostavno za pripremu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Riža s piletinom na talijanski način priprema se sat vremena, priprema nije zahtjevna, a jelo je vrlo ukusno. Za pripremu ovog jela potreni su vam pileći batci, zabatci i krilca.

Riža s piletinom na talijanski način sastojci:

1 kg pilećih bataka, zabataka i krilaca

2 glavice luka

40 dkg riže

20 dkg mrkve

2 celerove stabljike

10 dkg sira

1 dcl bijelog vina

sol

10 dkg maslaca

maslinovo ulje

Riža s piletinom na talijanski način priprema:

Na maslinovom ulju pržite piletinu koju ste posolili. Piletinu pržite sa svih strana dok ne dobije zlatno-žutu boju.

Nakon 20-ak minuta izvadite piletinu i na masnoću od piletine dodajte luk, mrkvu koju ste naribali i stabljiku celera. Sve posolite i promiješajte.

Nakon što povrće omekša vratite piletinu i ulijte bijelo vino. Kada vino ispari dodajte rižu i maslac uz dodatak vode da prekrije sve sastojke.

Kuhajte na laganoj vatri i ankon 20 minuta maknite s vatre.

Prije posluživanja naribajte sir i pospijte po jelu. Riža s piletinom na talijanski način je spremna za posluživanje kao glavno jelo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike