Glavno jelo /

Riža s piletinom na talijanski način

Image

Riža s piletinom na talijanski način glavno je jelo koje je vrlo ukusno, a jednostavno za pripremu.

28.7.2021.
13:08
VOYO logo

Riža s piletinom na talijanski način priprema se sat vremena, priprema nije zahtjevna, a jelo je vrlo ukusno. Za pripremu ovog jela potreni su vam pileći batci, zabatci i krilca.

Riža s piletinom na talijanski način sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg pilećih bataka, zabataka i krilaca
  • 2 glavice luka
  • 40 dkg riže
  • 20 dkg mrkve
  • 2 celerove stabljike
  • 10 dkg sira
  • 1 dcl bijelog vina
  • sol
  • 10 dkg maslaca
  • maslinovo ulje

Riža s piletinom na talijanski način priprema:

Na maslinovom ulju pržite piletinu koju ste posolili. Piletinu pržite sa svih strana dok ne dobije zlatno-žutu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 20-ak minuta izvadite piletinu i na masnoću od piletine dodajte luk, mrkvu koju ste naribali i stabljiku celera. Sve posolite i promiješajte.

Nakon što povrće omekša vratite piletinu i ulijte bijelo vino. Kada vino ispari dodajte rižu i maslac uz dodatak vode da prekrije sve sastojke.

Kuhajte na laganoj vatri i ankon 20 minuta maknite s vatre.

Prije posluživanja naribajte sir i pospijte po jelu. Riža s piletinom na talijanski način je spremna za posluživanje kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo