Riža s piletinom na talijanski način priprema se sat vremena, priprema nije zahtjevna, a jelo je vrlo ukusno. Za pripremu ovog jela potreni su vam pileći batci, zabatci i krilca.
Riža s piletinom na talijanski način sastojci:
- 1 kg pilećih bataka, zabataka i krilaca
- 2 glavice luka
- 40 dkg riže
- 20 dkg mrkve
- 2 celerove stabljike
- 10 dkg sira
- 1 dcl bijelog vina
- sol
- 10 dkg maslaca
- maslinovo ulje
Riža s piletinom na talijanski način priprema:
Na maslinovom ulju pržite piletinu koju ste posolili. Piletinu pržite sa svih strana dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Nakon 20-ak minuta izvadite piletinu i na masnoću od piletine dodajte luk, mrkvu koju ste naribali i stabljiku celera. Sve posolite i promiješajte.
Nakon što povrće omekša vratite piletinu i ulijte bijelo vino. Kada vino ispari dodajte rižu i maslac uz dodatak vode da prekrije sve sastojke.
Kuhajte na laganoj vatri i ankon 20 minuta maknite s vatre.
Prije posluživanja naribajte sir i pospijte po jelu. Riža s piletinom na talijanski način je spremna za posluživanje kao glavno jelo.