Bogata željezom i kremasta jetrica donosi mnoge blagodati za vaš organizam. Dodajte pileća jetrica na naglo u svoj tjedni meni i uživajte.
Sastojci za pileća jetrica na naglo:
- 500 g pilećih jetrica
- 2 žlice maslaca
- 1 luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- sol
- papar
- svježe nasjeckani peršin (za posipanje)
Kako se pripremaju pileća jetrica na naglo?
Operite pileća jetrica pod hladnom vodom i osušite ih kuhinjskim papirom. Zagrijte maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak u tavu i dinstajte nekoliko minuta dok ne postanu mekani i staklasti.
Dodajte pileća jetrica u tavu. Pržite ih na srednje jakoj vatri otprilike 2-3 minute sa svake strane dok ne postanu smeđa i lagano hrskava. Začinite jetrica solju i paprom prema ukusu.
Kad su pileća jetrica na naglo pečena, izvadite ih iz tave i stavite na tanjur. Posipajte svježe nasjeckanim peršinom preko jetrica za dodatnu aromu i ukras. To je sve! Upravo ste naučili kako pripremiti pileća jetrica na naglo, pa možete početi s pripremom.