Junetina pripremljena na saft savršen je izbor za ručak. S ovim receptom ne možete pogriješiti. Vrlo je jednostavan za pripremu, a i možete ga prilagoditi svom ukusu. Napravite najbolji juneći saft baš prema svom ukusu.
Najbolji juneći saft sastojci:
- 1/2 kg junetine bez kosti
- 2 žlice maslaca
- luk
- 2 mrkve
- 2 stabljike celera
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice glatkog brašna
- 1/2 litre goveđeg temeljca
- sol
- papar
Najbolji juneći saft priprema:
Narežite meso na kockice. Na maslacu dinstajte luk nekoliko minuta. Dodajte mrkvu, celer i češnjak. Dinstajte oko 5 minuta.
U drugoj tavi na maslacu dinstajte juneće meso. Kada je dinstano premjestite ga u tanjur. U tavu s povrćem dodajte brašno i promiješajte. Ulijte temeljac i miješajte kako biste izbjegli grudice.
Miješajte dok se umak ne zgusne. Vratite juneće meso u tavu i dinstajte. Smanjite temperaturu i sve zajedno dinstajte oko sat vremena.
Kada meso postane sočno i mekano začinite sa soli i paprom. Najbolji juneći saft je gotov i spreman odmah za posluživanje.